Gyerek

A Google is fellép a megtévesztő tartalmak ellen

A Facebook után a Google is fellép a félretájékoztatás, a csodás gyógyulást ígérő egészségügyi hirdetések ellen.
2019. Szeptember 11.
A Google is fellép a megtévesztő tartalmak ellen (kép: iStock)

Időnként a Google hirdetési rendszerében is szembejön egy-egy megkérdőjelezhetetlen tartalom, ezért szakemberek kitiltják a rendszerből a veszélyesnek ítélt gyógyászati megoldásokat propagáló tartalmakat.

A jövőben már nem fogjuk látni azokat a gyógyulást ígérő technológiákat, amelyek hatékonyságát nem bizonyították, vagy egyelőre csupán kísérleti stádiumban vannak. Ilyen lehet például az őssejtterápia, a sejtterápia vagy a génterápia is – írja a The Washington Post nyomán a hvg.hu. Voltak már olyanok, akik elvesztették a látásukat egy tesztelés nélkül alkalmazott őssejtterápia következtében.

A Google úgy fogalmazott, hogy a “tudományos alapokat nélkülöző terápiákat” kitiltják a rendszerből, ahogy azokat is, amelyeknél egy felületes teszttel akarják alátámasztani a széles körű klinikai alkalmazás jogosultságát. Arról azonban nem beszéltek, hogy pontosan mik a kritériumok. Azt továbbra is engedélyezik, hogy gyógyszerkutatásokkal, a szerek hatékonyságát bizonyítani hivatott klinikai tesztekkel kapcsolatos hirdetéseket tegyenek közzé az ügyfelek.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu