Gyerek

A gyerek testsúlyára is kihat, hogy altatod

A szakemberek gyerekeket vizsgáltak, és megállapították, hogy a családok szervezettsége nagy mértékben kihat a későbbi testalkatra.
2017. Május 02.

Azok a szülők, akik következetesek napirend tekintetében, és mindig fix időben teszik ágyba a gyereket, kisebb eséllyel kell, hogy szembenézzenek a gyerek későbbi elhízásával.

Nem csak a rendszeres altatás, de néhány egyéb következetes szülői szokás is hozzátesz ahhoz, hogy a gyerek a későbbiekben ne hízzon el. Ilyen például az étkezések rendszeres ideje és a kevesebb tévénézés is – derül ki a közel 11 ezer brit gyereket vizsgáló kutatásból. A résztvevőket valamennyien 11 éves korukig vizsgálták, mivel az ekkori túlsúlyból már lehet következtetni arra, hogy a hízás – életmódváltás nélkül – folytatódik-e a későbbiekben.

„Az, ha a szülő egy következetes, fix napirendet épít fel, és tartja annak szabályait is, a gyerek biztonságban érzi magát, érzelmileg kiegyensúlyozottabb, ezért nem eszik pótcselekvésként, vagy hogy felhívja magára a figyelmet” – mondja a kutatást vezető Sarah Anderson, aki a brit University College London és az amerikai Ohio State University munkatársai bevonásával térképezte fel a gyerekek napirendjét és érzelmi állapotát a súllyal összefüggésben, óvodáskor és 11 éves kor közt.

Ezek is érdekelhetnek:

A késői vacsora nem feltétlenül kárhoztatja a gyerekeket elhízásra

Migrén is kínozza a kövér gyerekeket

5 tipp, hogy jól aludjon a gyerek

Forrás: Medipress