Jeges süti recept
Július 4. nálunk ugyan nem ünnep, de szuper apropó egy kis sütéshez. Az alábbi recept kicsit gyümölcsös, kicsit kekszes, és ami a legjobb, jéghideg, így remek hűsítő desszert az egész családnak. Ja, és elrontani képtelenség, úgyhogy nyugodtan vond be a gyerekeket is a készítésbe!
Hozzávalók:
1 csomag (43 dkg) vaníliás graham keksz (sima háztartási keksz is megteszi)
22 dkg csökkentett zsírtartalmú krémsajt
2 csomag (2×9 dkg) sajttorta ízesítésű instant puding (vaníliás vagy citromos is jó)
2 és ź csésze hideg tej
34 dkg krémtejszín (vagy házi tejszínhab)
3 csésze eper (fagyasztott is jó, kiolvasztva, felszeletelve)
1 és 1/2 csésze friss áfonya
Elkészítés:
1. Habverővel jól dolgozd össze a krémsajtot és a száraz pudingot, miközben lassan öntsd hozzá a tejet. Próbáld csomómentesre keverni az egészet. (Az sem baj, ha maradnak benne kis darabok.)
2. Finoman forgasd bele a tejszínt vagy házi tejszínhabot. Félcsészényit tegyél félre.
3. Kenj egy vékony réteg tejszínt egy 9×13 centis tepsi aljára.
4. Helyezz rá egy réteg kekszet (a széleknél törd őket kisebb darabokra).
5. Jöhet a pudingos keverék a kekszekre, majd szórd meg az egészet eperrel és áfonyával.
6. Ismét egy réteg keksz következik, aztán egy réteg pudingos keverék, majd megint a gyümölcs.
7. Az egész keksz-puding-gyümölcs rétegezést ismételd meg még egyszer (összesen háromszor).
8. Végül helyezd a sütit a fagyasztóba 4 órára vagy egy éjszakára. Akkor jó, ha a kekszek teljesen megpuhultak. Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikkeink: