Gyerek

Akárcsak Lajos herceg, igazi gezengúzok a svéd király unokái

Lajos herceg svéd "kollégái", szintén nem szívbajosak, ha ki kell állni a palota erkélyére. Az öt fiú feladja a leckét a szüleiknek.
2023. Május 16.
svéd királyi család

Az egész világot bejárta, amikor 2022 nyarán a brit Lajos herceg a dédanyja mellett grimaszolt a Buckingham-palota erkélyén. Nem volt ez másképpen idén tavasszal sem, amikor Lajos nagyapját, III. Károlyt koronázták. Az ötéves fiú lassan mestere lesz a bohóckodásnak, de nem új dolog ez, mert az apja, és a nagyapja is hasonlóan viselkedett ennyi idősen a különböző ünnepségeken. Ám tévedsz, ha az gondolod, hogy ilyen mókás pillanatok csak a briteknél történnek. 

Brit királyi család az erkélyen

Lajos herceg és a brit királyi família az erkélyen (fotó: Getty Images)

XVI. Károly Gusztáv svéd királynak összesen nyolc unokája van, ebből pedig három lány és öt fiú. A legények pedig bőven adnak okot arra, hogy rájuk figyeljen a világ. Főleg a 7 éves Oszkár herceg, a szintén hétéves Sándor herceg és az ötéves Gábor herceg azok, akik tesznek róla, hogy örökre felkerüljenek a videómegosztókra. Legutóbb például a nagyapjuk uralkodásának 50. évfordulójára rendezett katonai parádén viháncoltak a palota erkélyén. 

Az unokatesók figyelmét nem olyan könnyű lekötni.

Svéd királyi család

Oszkár herceg az anyjával Viktória királyi hercegnővel, az apjával apjával Daniel Westling és unokatestvérével Sándorral. (fotó: Youtube)

Oszkár azt játszotta, hogy annyira fázik, hogy anyja kabátjába kell bújnia.

Svéd királyi család

Oszkár lazán bebújt az anyja kabátja alá, míg Sándor herceg felszabadultan nevetett (fotó: YouTube)

Az öt fiú bőven ad feladatot a családnak.

Svéd királyi család

Gábor herceg és testvér akrobata mutatványokkal szórakoztatta anyját és unokatestvérét. (fotó: YouTube)

A parádén készült hosszú felvételt itt lehet megnézni?

Kiemelt kép: Jonas Ekströmer/The Royal Court of Sweden