Gyerek

Akciózni kellett, hogy legyen fűtés a gyermekotthonban

A fóti gyermekotthonban 5-6 fok volt éjszakánként, mert elromlott a kazán. Szél Bernadett akciója után azonnal megjavították.
2018. Október 04.
Akciózni kellett, hogy legyen fűtés a gyermekotthonban (kép: MTI/Bruzák Noémi)

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kedden a Facebookon tett közzé egy videót, amelyben arról beszél, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban nincs fűtés, mert a kazán elromlott. Éjszakánként 5-6 fok van, sok gyerek és az intézetben dolgozó jéghideg hálószobákban alszik és dolgozik. A politikus azt is elmondta, hogy hatmillió forintra lenne szükség ahhoz, hogy működjön a kazán, de erre valahogy nem jut pénz.

Szél szerint nonszensz, hogy hetven gyerek fázik, ezért azt üzente a kormánynak, hogy küldjenek az otthonnak hatmillió forintot a kazánra: “ha leszálltak a privát jetek, nem tudnának 6 millió forintot adni a gyermekotthonba?”

Hozzátette azt is, látszik, hogy nem invesztálnak pénzt ebbe az otthonban. Szél Bernadett szerint arra várnak, hogy valamelyik nagyúr majd megkaparintja a területet, és azt csinál vele, amit gondol.

A 24. hu-t Szél figyelemfelkeltő akciója után a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatta, hogy “a Károlyi István Gyermekközpontban történt fűtésrendszer-meghibásodásból adódó problémát elhárítottuk, a munkálatok befejeződtek. Az intézmény Gyermekotthonai és bérlői számára a hőszolgáltatás biztosított.”

Forrás: 24.hu