Gyerek

Érdekes elméletet osztott meg egy édesanya az anya-barátok típusairól

Három kulcsfontosságú tényező határozza meg szerinte a tökéletes anya-barátot.
2023. Április 04.
(Kép forrása: @annaleegrace15/TikTok)

Érdekes elméletet osztott meg egy TikToker édesanya, @annaleegrace15 arról, hogy mekkora kihívást jelenthet anya-barátokat találni, és arról, hogy szerinte mitől lesz valaki tökéletes anya-barát.

„Van egy elméletem az anya-barátokról, és tudnom kell, hogy mások is hasonlóan éreznek-e” – kezdi videóját az édesanya. „Mielőtt gyerekeim lettek, fogalmam sem volt, hogy mennyire nehéz lesz anya-barátokat szerezni.”

Korábban ugyanis azt gondolta, hogy csak lemegy a gyermekével a parkba, beszélget más anyákkal, miközben a gyerekek szaladgálnak, játszanak, és „bumm”, lesznek anya-barátai. De a valóságban ez azért nem ilyen egyszerű, igaz?

Ezután felrajzol egy táblára egy három halmazból álló diagramot, és elmagyarázza, hogy szerinte három típusa van az anya-barátoknak. És ha találsz egy olyat, aki minden típusnak megfelel? Ő egy igazi „anya-barát-unikornis”!

@annaleegrace15 And they do exist!! So if you havent found yours yet, keep looking!! ❤️ #momlife #momsoftiktok #babiesoftiktok #toddlersoftiktok #marriedlife #husbandwife #momtok ♬ original sound - Annalee

Az első halmazba azokat az édesanyákat sorolja, akikkel igazán jól kijövünk. „Tudod, az anya-barátok, akikkel egyébként is, természetes módon jól kijönnél. Hasonló érdeklődési körötök van, nagyon egyszerűen mennek a dolgok, és valószínűleg akkor is lógnál velük, ha a gyerekeitek nem lennének ott.”

A második halmazba azok az anya-barátok kerültek, akiknek a gyereki egyidősek a te gyerekeiddel. (Már a két halmaz metszete is igazán jó!) „Ha nekem egy egyévesem van, neked pedig egy hatévesed, nem fognak tudni együtt játszani. Ha nekem van egy kétévesem, és neked is egy kétévesed, menjünk együtt ugyanabba a parkba, baby, gyerünk. És már az is elég ritka, hogy olyan anya-barátot találjunk, akivel általánosságban jól el tudunk csevegni, és akinek a miénkkel egyidős babája van, igaz?” – mondja a videóban.

És mi a harmadik halmaz? A lokáció. Hiszen ha még ugyanabban a szomszédságban is laktok, akkor a gyerekek tényleg sokat tudnak találkozni, és te is az anya-barátoddal.

Annalee szerint ez a három kulcsfontosságú tényező az abszolút tökéletes anya-baráthoz: „Találtál egy anya-barátot, akit kedvelsz, akinek a tieiddel egyidős gyerekei vannak, ugyanazon a környéken él, mint te, megnyerted az unikornis anya főnyereményt” – fogalmaz.

A népszerű videó alatt sok édesanya írt kommentet, akik közül sokan értettek egyet az elmélettel. Volt, aki megosztotta, hogy ő már megtalálta a saját unikornis-anya-barátját: „A legjobb barátommal három nap különbséggel estünk teherbe. És egy utcányira lakunk egymástól. És a férjeink is kijönnek egymással. Ez egy álom” – írta egy anya.

De voltak olyanok is, akik annak adtak hangot, hogy ők még várnak a saját „unikornisukra”: „Még mindig az unikornisomra várok. Vagy őszintén, bármelyik körre”.

Annalee egy üzenettel zárta a gondolatait, azok számára, akik megtalálták a saját unikornis-anya-barátjukat: „Most azonnal írj neki, és mondd el neki, hogy mennyire hálás vagy érte. Ez hihetetlenül ritka, barátaim, hihetetlenül ritka”.

Mi pedig mindezzel csak egyetérteni tudunk: legyenek ezek a halmazok hasonlóak a számodra, vagy szerepeljenek bennük más tulajdonságok, ha vannak szuper anya-barátaid, mondd el nekik, hogy mennyire örülsz, hogy részei az életeteknek!

(via scarymommy.com)