Gyerek

Egy anya trükkje: átalakított óra segít a nyári szünet alatt a napirendben

Az édesanya így próbál segíteni a gyerekeinek fenntartani egy rutint a szünetben is.
2023. Május 23.
(Kép forrása: @mdoesdiy/TikTok)

McKinnley Matson valójában tavaly osztotta meg először az átalakított órás trükkjét a nyári szünetre, de most készített egy újabb videót az előző alapján, ami aztán nagyon hamar népszerű lett. „Már csak néhány hét van hátra a nyári szünetig, újra megosztom a vírusossá vált órámat, hogy segítsek a nyáron” – kezdi az édesanya, aki rögtön az elején leszögezi, hogy az óra nem úgy lett tervezve, hogy egy szigorú menetrend legyen. „Ha őszinte akarok lenni, a gyerekeim tényleg csak időnként tartják magukat ehhez igazán, de egészséges mennyiségű felelősséget és függetlenséget ad nekik a napjaik során, és lehetőségeket, amikor nem tudnak mit kezdeni magukkal.”

Matson szerint ugyanis az óra segíthet a nyár folyamán gyakran előforduló „anya, unatkozom” esetekben is. Segít „kezelhető részekre osztani a gyerekek napját, hogy segítsen kialakítani a rutinokat, és a fiatalabb gyerekek láthassák, mennyi az idő” – magyarázza, és hozzáteszi, hogy az óra személyre szabható olyan módon, ahogy arra a gyerekeknek és a szülőknek szüksége van, és megbízható keretet ad a gyereknek a mindennapokhoz. Az kényelmes és ismert napirend mellett viszont rugalmas is, amire szükség van a nyári szünetben.

 

„Nem olyan merev vagy strukturált, mint az iskola, de ahhoz eleget nyújt a gyerekeknek, hogy tudják, mire számíthatnak, és erre valóban szükségük van” – mondja a videóban az édesanya.

A tavalyi, eredeti videójában Matson megmutatta azt is, ő hogyan alakított át egy olcsóbb faliórát.

Ahogy az óráján látszik, ő például egy olyan iránymutatást készített, amiben megtalálható például a reggeli rutin, az aktív játék, az ebéd, a házimunka/otthoni teendők, a játékidő, a sportolás/kinti játék, a család együtt töltött közös ideje, és némi gyakorlás is.

(via scarymommy.com)