Gyerek

Árva, bántalmazott és szegény gyerekeken segítenének hírességek

Tudod, mit keres az utcán 400 szülők nélkül maradt gyerek? Hírességek kampányolnak értük.
2016. Május 13.

Egy hete váratlan helyeken bukkannak föl Budapesten életnagyságú papírkarton-gyerekek. A Bazilikánál, Parlamentnél, metróban, aluljárókban folyó gerillaakciót támogatja Pál Dénes, Vastag Tomi, Radics Gigi, Gájer Bálint énekesek, Kassai Viktor futballbíró, Kiss Norbert Európa-bajnok autóversenyző és Barabás Évi, az RTL Klub műsorvezetője.

Az SOS Gyermekfalvak anyák napján indított kampányával a szüleik nélkül élő gyermekekre hívja fel a figyelmet. Ma közel 22 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Ők egy csoportja azoknak a láthatatlan gyerekeknek, akik ott ülnek mellettünk a villamoson, buszon, sorban állnak a boltban. Többnyire évekig elhanyagolták, bántalmazták őket, mielőtt gyermekvédelmi gondoskodásba kerültek. A veszélyeztetett gyerekek száma még ennél is több: 140 ezren élnek olyan körülmények között, hogy akár ki is emelhetik őket a családból, ha nem javulnak életkörülményeik.

Az SOS Gyermekfalvak 400 gyereknek ad családot Kecskeméten, Kőszegen és Orosházán. A nevelőszülőknél a gyerekek testvéreikkel együtt, családként nőhetnek fel.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Nevelőszülők az anyaságról
  • Nevelőszülők: esély a gyerekeknek
  • A gyermekbántalmazás nem játék!
  • Forrás: SOS Gyermekfalvak