Gyerek

Az Emmi szerint az iskolák egy százalékában kellett intézkedni a koronavírus miatt

Múlt héten kiderült, hogy egyre több iskolában rendeltek el karantént teljes osztályok számára. Vannak olyan iskolák, ahol 2-3 osztály is otthon maradt. Az Emmi szerint a járvány miatt az iskolák egy százalékában kellett intézkedni.
2021. Szeptember 20.
Az Emmi szerint az iskolák egy százalékában kellett intézkedni a koronavírus miatt (fotó: Getty Images)

Múlt héten több iskoláról is kiderült, hogy teljes osztályok, sőt valahol több osztály is karanténba került. Több helyen arra kérik a gyerekeket, hogy hordjanak maszkot. Hivatalos információ azonban nincs, sem az Emmi, sem a tankerületek nem tesznek közzé adatokat – írja a hvg.hu. A lap most megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, aki azt a választ adták, hogy “jelenleg az iskolák 1 százalékát – jellemzően egy-egy osztályt – érinti tanügyi intézkedés, arra a jelenlegi tanévben még nem volt példa, hogy egész iskolára nézve kellett volna intézkedést elrendelni”.

Az iskolai maszkviseléssel kapcsolatban az derült ki, hogy ezzel kapcsolatos intézkedést az iskola a házirendjében foglaltak szerint hozhat.

Továbbra is főszabály, hogy egész osztályra vagy iskolára vonatkozó tanügyi intézkedés csak az alsóbb évfolyamokon, az óvodában vagy az általános iskola 1-6. évfolyamán történik, mert az oltás 12 év felett elérhető.

A hivatalos adatok szerint 225 ezer 12-18 éves van (egyszer) beoltva, azaz a korosztály mintegy 40 százaléka.

Forrás: hvg.hu