Gyerek

A felsősök maradnak otthon, az alsósok mehetnek suliba

Az alsósoknak megkezdődik a jelenléti oktatás április 19-én, a felsősök online folytatják. A teraszok pedig a jövő hét közepén nyithatnak.
2021. Április 14.
Az alsósok hétfőn mehetnek suliba Fotó: Getty Images

Az iskolák újranyitásával kapcsolatban Orbán Viktor szerdán a Facebookon közzétett videóban elmondta, “csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk”, ezért türelmet és megértést kér a szülőktől – írja a 24.hu.

“Úgy döntöttünk, hogy április 19-én kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy a felső tagozatosoknak az iskola május 10-én nyílik meg, aznap, amikor a középiskolásoknak is.

A miniszterelnök szerint “jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással”, elértük a hárommillió oltást. Ha meglesz a 3,5 millió beoltott, akkor további nyitás lehet. “Reményeink szerint ez a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok, ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját- közölte. Azért, hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik.

Forrás: 24.hu