Gyerek

Bántalmazta a gyereket az óvónő, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni

A romániai esetről videó készült, amit az egyik szülő tett közzé a Facebookon. Az óvónő megütötte a gyereket, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni.
2020. Október 15.
Bántalmazta a gyereket, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni (fotó: Getty Images)

A Transindex számolt be az esetről, amikor egy óvónő megütött egy óvodás gyereket, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni. A bántalmazásról videó készült, ezen jól látszik, hogy a gyerekek az óvónő utasítására, műanyagkéssel gyümölcsöt szeletelnek, majd amikor egyikük dacol, megüti, ami után a gyerek sírni kezd, mire a társai még inkább megrettenve, reszkető kézzel szeletelnek tovább – írja a 24.hu.

Az Eudupedu.ro oktatási portál megkereste a megyei tanfelügyelőt, aki azt mondta, az óvónőt azonnali hatállyal kirúgták. Szerinte a felvételen egyértelműen az látszik, hogy a gyerekek traumatizáltak. A szülők feljelentést tettek. A tanfelügyelő jelezte – felvették a kapcsolatot egy másik óvodával, kérvényezték, hogy a gyerekek átkerüljenek oda, mert ez is segíthet nekik feldolgozni a traumát. Arra kérték a szülőket, azonnal jelezzék, ha hasonlót tapasztalnak, mert az ilyen esetek nem tűrhetők el az oktatásban. 

Az esetről készült videó:

Ilyen esetek sajnos Magyarországon is előfordulnak, a 444.hu tavaly írta meg, hogy egy budapesti, XVI. kerületi óvodában az óvónő bántalmazott, megalázott egy kisgyereket, többször kiabált vele és butának nevezte, ami miatt a gyermeknek székletürítési problémái lettek. A gyereket kivették a szülők az óvodából és szinte a teljes hivatali palettát végigjárták az eset kapcsán, de végül mégis velük szemben indított eljárást a gyámhatóság, ami után az ombudsman vizsgálatot kezdeményezett.

Nemrégiben pedig egy szintén fővárosi általános iskolából rúgtak ki egy napközis tanárt, mert leragasztotta a gyerekek száját.

Két éve az ombudsmanhoz érkezett panasz egy úszóedzőről, aki agresszív, durva volt a gyerekekkel. Egy gyerekek közötti konfliktus során az úszásoktató nyakánál fogva kiemelte a gyermeket a medencéből, majd kérdezés nélkül arcon ütötte, és kitiltotta az uszodai foglalkozásokról.

Forrás: 24.hu/babaszoba.hu