Gyerek

Különleges jelentése van Chrissy Teigen és John Legend babája nevének

Januárban született meg Chrissy Teigen és John Legend harmadik gyermeke, Esti. Az édesapa most elárulta, milyen különleges jelentéssel bír számukra kisbabájuk neve.
2023. Február 08.
Chrissy Teigen és John Legend
Chrissy Teigen és John Legend (Fotó: Trae Patton/NBC/Contributor/Getty Images)

A pár két idősebb gyermeke, a hat éves lányuk, Luna, és a négy éves fiuk, Miles után január közepén született meg a legkisebb gyermekük, egy kislány, Esti Maxine Stephens.

„Kiderült, hogy a dédnagymamámat Esther-nek hívták” – mondta el John Legend az E! News-nak. „Nem volt szándékos” – magyarázta – „de amikor Chrissy elmondta nekem az ötletet, arra gondoltam »Ó, a dédnagymamám neve Esther volt«.”

Esti középső neve is Legend egy rokonához kötődik, ezt a baba már az énekes nagymamája után kapta, akinek szintén Maxine volt a középső neve. „Így sok van a családomból a nevében” – tette hozzá.

Néhány nappal azután, hogy családjuk új taggal bővült, Chrissy Teigen megosztott egy képet az Instagram-oldalán három gyermekéről. „Megérkezett! Esti Maxine Stephens – a házunk nyüzsög, és a családunk nem is lehetne boldogabb.”

 

A baba nevének, az Esti-nek a jelentése csillag, és ez a szép lánynév az Esther és az Estelle nevek rövidebb alakja, írja a nameberry. Az Esther név perzsa eredetű lánynév, amely a csillag szó óperzsa nevéből ered. Magyarországon is nagyon népszerű a név szintén csillag jelentésű, Eszter változata, a legutóbbi, 2021-es adatok szerint a 17. leggyakrabban viselt női név. (A név másik jelentése lehet a mirtusz, ami Eszter bibliai alak másik nevére, a Hadassára vonatkozik.)

Ha éppen névadás előtt álltok, és tetszik a csillag, mint a név jelentése, az Eszter mellett más nevekből is választhattok. Egy korábbi írásunkban összegyűjtöttük nektek azokat a neveket, amelyek jelentésében a Napot, a Holdat, vagy a csillagokat hordozzák.