Gyerek

Csodás könyvújdonság segít a kapcsolódó nevelésben

Veled is előfordult, hogy nem úgy reagáltál a gyereked viselkedésére, hogy szinte még magadat is meglepted?
2023. Szeptember 01.
Kötődő nevelés könyvújdonság

Könnyen lehet, hogy ezekben a reakciókban magadra sem ismersz, vagy egy már majdnem elfeledett éned néz vissza rád, talán a saját gyerekkorod egy mozzanatát vagy valamelyik szülődet fedezed fel még akkor is, ha megfogadtad, hogy te nem ilyen szülő szeretnél lenni.

A jó hír, hogy ezen lehet változtatni!

A Móra Kiadó gondozásában megjelent új kötet szerzői, dr. Daniel J. Siegel, orvos, a kötődéselmélet kutatója és dr. Mary Hartzell, a szülő-gyermek kapcsolatok szakértője segítenek megérteni, hogyan hat ki szülői magatartásunkra saját gyerekkorunk, valamint felhívják a figyelmet az ismétlődő viselkedési mintákra, és megmutatják, hogyan szabadulhatunk tőlük.

A Kapcsolódás: Gyógyító erő a nevelésben című könyvben ismertetik a kötődési típusokat és a különböző kommunikációs formákat, továbbá a szülő-gyerek kapcsolat dinamikáját. A kötetből megtudhatjuk, szülői szerepünk hogyan segíti önmagunk megértését és lehetőséget kínál személyiségünk fejlődésére, hogy ezáltal hatékonyabb és jobb kapcsolatot alakíthassunk ki gyermekünkkel. Ahhoz, hogy a gyereknevelésben teljes valónkkal jelen legyünk, önmagunkon keresztül vezet az út.

Itt bele is olvashatsz!

A szerzőkről

Dr. Daniel J. Siegel a Harvard Egyetemen szerzett orvosi diplomát; posztgraduális orvosi képzését a UCLA-n végezte, ahol jelenleg klinikai professzor. A neurobiológiáról és a kötődésről szóló, nemzetközi-leg is elismert The Developing Mind című úttörő könyv, valamint a szintén népszerű Okostojás mellett számos más könyv szerzője és a szülőknek, pedagógusoknak, klinikusoknak, coach-oknak, vezetőknek és tudósoknak intenzív személyes és online oktatási programokat kínáló Mindsight Institute ügyveze-tő igazgatója. Los Angelesben él a feleségével és hellyel-közzel kirepült kamasz gyermekeivel együtt.

Dr. Mary Hartzell gyermekfejlesztési szakember és szülőoktató a UCLA-n szerzett diplomát kora gyermekkori nevelésből és pszichológiából. Több mint harminc éve tanít gyermekeket, oktat szülőket és tanárokat, és a kaliforniai Santa Monicában egy nagy tiszteletnek örvendő Reggio-ihlette óvoda igazgatója. Szülőképző tanfolyamai és a szülő-gyermek kapcsolatokról szóló CD-sorozatai évtizedek óta javítják a gyermekek és családjaik életét.

Nyitókép: Getty Images és Móra Kiadó