Gyerek

Égesd a kalóriákat – Végy egy forró fürdőt!

Egy új kutatás szerint ha veszel egy forró fürdőt, ugyanannyi kalóriát égetsz el, mintha edzeni mennél. Nem hiszed? Pedig így van!
2017. Április 13.

Égesd a kalóriákat - Végy egy forró fürdőt!

Fogyni akarsz? Irány a kád!

Ha te is a lusta anyák közé tartozol, a parents.com hírétől jobbat nem is kaphattál volna. Elég egy forró, kényeztető fürdő és máris annyi kalóriát égetsz el, mintha mozogtál volna. Legalábbis ezt mondják a tudósok. Sőt, dr. Steve Faulkner, a Loughborough-i Egyetem kutatója szerint egy pihentető, forró fürdő az elmére is jó hatással van, ráadásul segít a 2-es típusú diabétesz és egyéb más betegségek megelőzésében is.

Dr. Faulkner 14 emberen végzett vizsgálatokat, akiknek egy egyórás, 40 Celsius fokos forró fürdőt kellett venniük, illetve mozogniuk is kellett. Az egyórás szobabiciklizés jóval több kalóriát égetett el, mint a fürdőzés, azonban megdöbbentő az az eredmény, mely szerint egy egyórás forró fürdővel és egy félórás sétával ugyanannyi kalóriától lehet megszabadulni.

Az orvos a kutatásban résztvevők vércukorszintjét is megfigyelte. Ezek hasonló értéket mutattak a sportolás és a fürdőzés után. Azt is tanulmányozta dr. Faulkner, hogy az étkezések után hogyan alakul a résztvevők vércukorszintje. Azoknak, akik forró fürdőt vettek, 10%-kal alacsonyabb volt a vércukorszintjük étkezés után, mint azoknak, akik edzeni mentek.

Természetesen a sportolás előnyei vitathatatlanok, de addig is, amíg rászánod magad arra, hogy futócipőt húzz, vegyél egy forró fürdőt edzésképp!

Ezek is érdekelhetnek:

A zuhanyzás 10 fázisa a baba mellett

7 tévhit a fogyásról, ami hátráltatja a kilók leadását

Fogyjon természetesen!