Gyerek

Egy évet jósoltak az orvosok, de ma már 16 éves az SMA-s fiú

Csodával határos, hogy Zsoltika már 16 éves, születésekor egy évet jósoltak az orvosok az SMA-s fiúnak. Zsolti állapota kielégítő, szeret kirándulni legjobb barátjával, Fügével.
2023. Október 02.
Kerekesszékben fiú
Kép: Getty Images

Az SMA-s Zsoltika nem tud mozogni és beszélni, lélegeztetőgéphez van kötve, de mindezek ellenére szeret kirándulni és imád a lejobb barátjával, Fügével, a tacskóval játszani. A most 16 éves fiú állapota kielégítő rendszeresen jár kontrolvizsgálatokra.

“Kéthavonta megyünk kötelező rutinvizsgálatokra, olyankor vért vesznek, kanült cserélnek és a lélegeztetőgépet ellenőrzik. Most volt csontsűrűség vizsgálat is, megkaptuk a kéthavi SMA-ra való gyógyszerünket” – mondta el a fiú édesanyja Török Mária a Borsnak.

“A tanulást nem mindig várja, attól függ, hogy mikor milyen kedve van és mit tanulnak. Ebben az évben kaptunk gyógytornászt is, mi “tesi órának” hívjuk; ilyenkor jól átmozgatja Zsoltikát egy szakember. Nagyon szereti” – mesélte a lapnak az édesanya, majd hozzátette:

“Nekünk az a lényeg, hogy együtt legyünk, minőségi időt töltsünk együtt, minél többet, mert az emlékeinket senki nem veszi el. A legfontosabb számunkra az élményszerzés” – mondta az édesanya.