Gyerek

Nézd, mennyit ügyesedett Zente, a SMA 1-ből gyógyuló kisfiú

A hamarosan 6 éves Zente erőt próbáló napokon van túl, de ahogy friss videójában látszik, kemény munkájának beérik a gyümölcse!
2024. Február 23.
Zente

Zente, mint a többi majdnem 6 éves nagyfiú, úgy nő, mint a gomba. Emiatt az összes májusban készült segédeszközét kinőtte, így a napokban Olaszországba utazott a családjával, hogy újakat kapjon, hiszen ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy tovább ügyesedjen, erősödjön.

Ebben természetesen nemcsak az olyan fontos kellékek segítenek neki, mint például a fűző, a bokasín vagy a gerincnyújtóhoz használt heveder, hanem a mindennapos fejlesztések, a torna, az ergoterápia, a hidroterápia és az úszás. „Ezekhez jön még az iskolaelőkészítő, az angol és az aritmetika. Tudom, talán soknak hangzik, de így szokta meg /szoktuk meg az elmúlt 5 évben. Fogalmunk sincs milyen az amikor nem kell csinálni semmit” – írta a napokban a Facebookon Zente anyukája.

Így van most Zente

A kisfiú, bár az igen macerás, és nem kevés kellemetlenséggel járó mintavétel miatt utazott Olaszországba, nagyon jól érezte magát a kis kiruccanás alatt. „Ilyenkor az összes lábsínhez és fűzőhöz gipszmintát készítenek. Zente fél ettől, pedig alapvetően ez egy fájdalommentes dolog, viszont nagyon kellemetlen. Egyrészt a testhelyzetet nehéz tűrni /tartani másrészt, ami számára kínzó az az, ami a mintavétel után jön. Eltávolítani a testére ragadt gipszet. Neki mindenét láthatatlan szőke pihe borítja és a gipsz gyakorlatilag olyan, mintha gyantázni kéne az egész testét. Ekkor mindig rettenetesen sír szegény” – osztotta meg az anyukája, aki most (is) rettentő büszke Zentére, ugyanis ezúttal sírás nélkül végig tudta csinálni a procedúrát!

„Képzeljétek, turbó tempóban elkészültek az eszközök. Azért volt némi pityergés, mert az új fűzőt elviselni /megszokni mindig nagyon nehéz és fájdalmas. Bár nem szeretem ezt a szót, de Zente most éppen tényleg hősiesen viselkedett, mert este fél 8-kor is szépen viselte az új fűzőt, hiszen látnunk kellett okoz-e esetleg sebet a testén ami miatt javítani kell rajta” – szólt az újabb helyzetjelentés, amiben hálásan megköszönték azok segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Zente megkaphassa ezeket a fontos kellékeket a fejlődéséhez.

Nyitókép: Facebook – Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA