Gyerek

Önállóan biciklizik Zente – videón az elképesztő fejlődés

Már nemcsak lépked, de biciklizik is a kisfiú.
2023. November 04.
zente
Fotó: Facebook

Már megszokhattátok, hogy időről-időre hírt adunk nektek a kis Zente állapotáról. Reméljük, nem bánjátok, hiszen ő az, akinek egy ország adta össze egykor a génterápiás szer árát – talán ti is adakoztatok.

A kisfiút még 2019-ben mutatta be az RTL, és két év múlva, a kezelés után már meg is tette önálló lépéseit, ami óriási eredmény gerincvelői izomsorvadás esetén.

Mostanra azonban már ennél is tovább tart a család, ahogy az édesanya posztjából kiderül. Zente már önállóan biciklizik!

Képzeljétek el, milyen meglepetést okozott ma nekünk Zente! Mivel a tökéletes futóbiciklit nem sikerült megtalálni, gondoltam, nézzük meg, milyenek a normál kerékpárok. Délután bementünk egy üzletbe. Felült az első jónak tűnő pótkerekesre, és konkrétan elhajtott vele! Mivel a triciklikkel már évek óta ügyesen teker, talán nem kellett volna csodálkoznom ezen, de itt a pedál nem előtte, hanem alatta van, más a kormány, és sokkal könnyebb lepottyanni erről. Szóval azt gondoltam, rá kell majd vezetni, és lesz egy kis átállási idő. Végül alig tudtuk megvenni, mert körbe-körbe gurult a hatalmas térben, és le sem akart szállni, még az átnézés/fizetés idejére sem. Aztán itthon be sem jött a házba, hanem azonnal gyakorolni kezdett. Jelenleg pedig egyre csak szomorkodik, mert beesteledett, és muszáj tartani a szokásos rutint. Úgyhogy kedves szülők, tanuljatok a hibánkból és sose vegyetek délután biciklit! Kora reggel kell venni, lehetőleg nyitáskor!