Gyerek

Zente már motorozni tanul

Fél nap alatt egész ügyesen megtanult motorozni a kicsi Zente egy ajándék járgányon. A jelek szerint Zente lábai szépen erősödnek. A "mutatványról" videó is készült.
2019. December 02.

Zente a kezelés után nagyon lefogyott, de láthatóan javul az állapota, már otthon van – Budapestről hazapakoltak. “Nagyon szuper itthon! Főként, mert itt várt minket Anyukám és persze Fruzsi kutyi is!” – írja Zente anyukája Facebook-oldaluk posztjában. Ami külön öröm, hogy egy ajándék motoron eddig nem látott mozdulatokra is képes. “Ilyet eddig nem tudott, és bár ez még mindig nem olyan igazi motorozás, és tudom, hogy egy fele ennyi idős gyermek simán lepipálja, de valahol el kell kezdeni. Lesz ez még jobb is! Egyébként, látszik ahogy a kis kezével keresi a kereket, hiszen a kerekesszékhez és a kézi hajtáshoz van még szokva” – magyarázza az anya.  

Zente SMA-ban szenved. A spinális izomatrófia (SMA) egy öröklődő betegség, amit a gerincvelőben található mozgató idegsejtek károsodása okoz. Ez az izmok sorvadásához vezet, ami idővel fokozatosan súlyosbodik, majd bénulásukhoz vezet. Az SMA jelenleg gyógyíthatatlan. Zente 700 milliós kezelésére gyűjtésből jött össze a pénz. A Facebook-oldalon azóta is rendszeresen beszámol a fejleményekről az édesanya.