Gyerek

Eladnád a megunt babaruhákat?- Így fotózd le őket!

Ha alszanak a gyerkőcök, vagy apa szórakoztatja a bandát, ideje lefényképezni az eladásra szánt dolgaidat.
2012. Február 27.

Előkészületek

Előkészületek nélkül ne csapj bele a lecsóba! Már jó előre készítsd ki azokat ruhákat, amiket fotózni szeretnél. Lehetőleg kivasalt állapotban és foltmentesen. Ha több gyerekruháról van szó, akkor érdemes jó előre méret szerint csoportosítani, így ha ruhacsomagokban gondolkodsz, akkor a fotózáskor nem a méretek bogarászásával kell majd eltöltened az értékes perceket.

Inkább hagyományosan!

Nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy a kreativitásodat csillogtasd, hanyagold a békaperspektívát és a halszemoptikát! A vevőket nem fogja érdekelni a te kreatív elméd. Jó minőségű fotókat szeretne, amin jól kivehető a ruha állapota, a mintája, anyaga és persze a színe.

Vaku nélkül!

Fényképezz napközben, természetes fénynél. A képek sokkal jobban visszaadják majd a ruhácskák igazi színét, mint ha lámpa mellett, vakuzva készítenéd őket.

Ruhacsomagban utazol?

A „csoportkép” mellett készíts olyanokat is, ahol két-három darabos csoportosításban láthatók a ruhák. Így a kisebb zsúfoltságban jobban kivehetők a ruhák egyedi jellemzői, állapota.

Szánd rá az időt a fényképezésre!

Érdemes több fotót is feltöltened, hogy a vásárló minél teljesebb képet kapjon a termékeidről. Fotózás közben nézd vissza a képeket, és készíts újakat, ha mégsem tetszenek! Mindig tedd fel magadnak a kérdést: te ezt megvennéd kép alapján?

Eladnád a megunt babaruhákat?- Így fotózd le őket!

Ne vessz el a részletekben!

Feltétlenül tegyél fel kinagyított képet a kiskabát mackómintás béléséről, ha külön kiemelted a hirdetés szövegében, de túlzásokba se ess! Nem kell minden gombot külön megörökíteni.

Ugyanígy fotózd le azt is, ha valamilyen hiba van a ruhán, s erre majd a hirdetés szövegében is hívd fel a figyelmet. De semmiképp se erre helyezd a hangsúlyt.

Aranyat ér egy jó háttér

A ruhákat, játékokat próbáld lehetőség szerint valami egyszerű, semleges háttér előtt lefényképezni. Nem célszerű a gyerek habtapijára vagy az autóutas szőnyegére teregetni a dolgokat, az erős színek és minták elvonják a figyelmet a lényegről! Válassz lehetőleg egy semleges, világos színű ágytakarót, plédet, anyagot.

Nem túl szerencsés a padlón, járólapon fotózni – sokan nem örülnek annak, ha a “padlóra kerül” a termék. Különösen a babaruhák kapcsán szegheti sokak kedvét egy ilyen fotót.

A baba- és gyerekruhákat ingyenes eladhatod a Startaprón is.