Gyerek

Sírjunk vagy nevessünk? Ilyen, ha az anyuka fotózza a gyerekeket, és ilyen, ha az apuka

Az apukák kiváló érzékkel kapják el a lehető legelőnytelenebb pillanatokat az anyukákról, de ami azt illeti, a gyerekek sem panaszkodhatnak!
2021. Szeptember 04.
Rengetegen ismertek magukra a méltatlankodó anyuka fotóját látva! (Fotó: Getty Images)

Egy ártalmatlan posztként indult az egész, amiben egy anyuka viccesen kifakadt, milyen lehetetlen pillanatokban fotózza le őt a férje, mikor arra kéri, örökítse meg egy-egy kiruccanás emlékezetes momentumát. Akkor bezzeg sokkal jobb képek születnek, amikor az anyukák lövik a fotókat az apukákról és a gyerekekről!

Az Instagramon wavesandlilacs, azaz Bethany osztotta meg saját élményeit arról, milyen “remekül sikerült” róla és a gyerekekről az a fotó, amit a férje készített róluk. Mellé tette azt a képet is, amit ő kattintott a kicsik apukájáról – a különbség igen szembetűnő, és talán mondanunk sem kell, hogy a családfő járt jobban… 

A fényképek önmagukért beszélnek: amikor a nők fotózzák a férfiakat a gyerekekkel, minden apró részlet stimmel, mert kivárják a tökéletes pillanatot, amikor mindenki vállalhatóan néz ki, ugyanezt azonban nem lehet elmondani azokról a fényképekről, amiket az apukák készítettek. Bár a helyzeten akár sírhatnánk is, inkább nevetünk, ahogy Bethany is teszi. “Ilyen, amikor kérés nélkül fotózom a férjemet és a gyerekeket” – írja az első képhez, amin mindenki középen helyezkedik el, nem izeg-mozog, szépen mosolyog és tökéletesen felismerhető. A másik kép, amit viszont a férje készített róluk Bethany kérésére, több sebből vérzik: sem az anyuka, sem a gyerekek nem festenek előnyösen, sőt van, akinek még az arca is lemaradt a fotóról…

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Bethany ? (@wavesandlilacs)

A kommentelők – hozzánk hasonlóan imádják a szemléletes összehasonlítást, és egyre többen bátorodnak fel, hogy saját példájukat is megosszák a közösségi oldalakon, megmutatva, hogy náluk hogyan festenek a spontán családi képek. Eltekintve egy-két jól sikerült képtől (ami csakis a véletlen műve lehet!), jól látszik, hogy az apukák csodás érzékkel örökítik meg azokat a pillanatokat, amiken a gyerekek bemozdulnak, az anyukákból pedig csak kicsi, épp hogy felismerhető darab látszik.

A hozzászólásokból is jól látszik, milyen sokan értenek egyet a halkan méltatlankodó wavesandlilacs nevű felhasználóval: “Mintha magunkat látnám!”, “Ezek akár mi is lehetnénk!”, “Ha ez vigasztal, nem vagy egyedül!”, “Ez bizony így van, bárhova is megyünk!”, “Mi épp most nyaralunk, és eddig az összes képünk ilyen!”

A nyárihoz hasonló őszinte és önironikus fotót is találni Bethany profilján: a nyári kirándulós képek mellett megmutatja azt is, milyen náluk valójában az ünnepi családi fotózás:

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Bethany ? (@wavesandlilacs)