Gyerek

Elkésünk az öltöztetés miatt!

Zsófit reggel képtelen vagyok felöltöztetni, mindig mindenhonnan elkésünk - írta Mariann. Íme, néhány jó ötlet más szülőktől.
2014. Január 14.

Szülői ötletek a gyerek öltöztetéséhez, hogy ne késsen el a család

Egyszerű!

Hamarabb kelek…

Orsi

Játékosság!

Mivel a kislányom nagyon szereti a meséket – főleg azokat, amelyeket mi találunk ki neki –, én mesét szoktam költeni a különböző ruhadarabokhoz. Ami éppen eszembe jut róluk. Amint belekezdek a mesélésbe, ő, mint a kezes bárány, megszelídül, nem ellenkezik, és nem rohangál el minden ruhadarab után.

Anna

Ki nyer ma?

Mi versenyre öltözünk. Aki nyer, az ül elöl a kocsiban, vagy délután a boltban kap valami apróságot. A 2 év alatt én még nem tudtam nyerni, lassú vagyok…

Nikolett

Kedvcsináló

Nálunk ugyanez duplán, két gyerekkel! Nekem bevált, hogy mondom, kivel és mit fogunk játszani, sétálni, így kedvet kapnak, és maguktól készülődnek utána, sőt akkor már „sietünk”!

Borbála

Stratégia

A ruhákat előző este kikészítjük, lefekvésig sokszor megbeszéljük, hogy én ébresztek reggel, igen, megyünk oviba, és így tovább.

Én bő egy órával korábban kelek, mire ők ébrednek, fogkefék, lépcsős vécészűkítő előkészítve. Így 25 perc alatt megvagyunk. Aztán elindulunk a családi napközibe. A kisebbet mejtajban magamon viszem, s egész úton kuruttyolnak, kérdeznek, énekelünk, mondókázunk… mi vagyunk a vándorcirkusz a buszon.:)

Andrea

Anyabohóc

Én öltözöm fel előbb. Kinyitom az ajtót, hogy ne melegedjek be, és nyugodtan énekelek meg mesét találok ki az öltözéshez a kicsivel. Trombitálok a kabátujjba meg hasonlók.

Persze ezt idejében érdemes elkezdeni, amikor még nem stresszes a helyzet.

Ha van nagyobb tesó, ő is szívesen részt vesz ebben, segít a kisebbnek – nálunk legalábbis így van. Fél óra, míg készen állunk a három kicsivel, de általában jó a hangulat. Fontos, hogy minden legyen odakészítve, így nem kell idegesen keresgélni.

Judit

További cikkek öltözés témában:

  • Öltöztetés
  • Értsünk szót!
  • A baba öltöztetése a gyakorlatban
  • Forrás: Kismama magazin