Gyerek

Nyílt levél a tanároktól: csak ilyen ruhákban vihetik a szülők iskolába a gyerekeket

A tanárok nem bírták tovább nézni, hogy milyen ruhákban viszik iskolába a gyerekeket, nem is hagyták szó nélkül.
2022. Október 03.
Anyukák túl mini ruhában
Kiakadtak a tanárok az anyukák öltözködésén, ezt a levelet írták nekik

 

Nagy port kavart a szülők körében az a levél, amit egy mexikói iskolában függesztettek ki, és arra hívják fel benne az anyukák figyelmét, hogy ideje fontolóra venniük, milyen ruhákban mutatkoznak a gyermekeik előtt. 

Abban nincs semmi újdonság, hogy a pedagógusok szót emelnek az öltözködés miatt, a meglepő az, hogy ezúttal nem a diákok ruháit, hanem az anyukák viseletét érezték illetlennek. Az iskola elé kifüggesztett levélben arra biztatják az anyukákat, hogy járjanak elől jó példával és öltözködjenek „iskolába illően”, amikor reggelente a gyerekeiket kísérik vagy amikor tanítás után értük jönnek.

Sokan nagyon felháborodtak a kiírást látva, mert úgy vélik, a tanintézményeknek semmilyen beleszólása nincs abba, hogy mit vesznek fel a szülők, mások szerint viszont épp ideje volt szóvá tenni egyesek túlzottan kihívó öltözködését. Az előbbiek egyenesen úgy gondolják, hogy a szabadságjogaikat próbálja korlátozni az iskola ezzel a felszólítással, és jelentősen átlépi azt a határt, ameddig beleszólhat a családok életébe.

 

„Figyelem, kedves édesanyák! Arra kérünk Benneteket, hogy legyetek körültekintőbbek az öltözködéseteket illetően, amikor a tanintézménybe jöttök. Kérjük, mellőzzétek a forrónadrágokat, a miniszoknyákat, a mélyen kivágott felsőket,  az ujjatlan topokat az átlátszó blúzokat.”

Hozzátették azt is, hogy öltözködésükkel is példát mutatnak a gyerekeknek, ezért kiemelten fontos, hogy helyesen válogassák össze a ruháikat. Bár az üzenettel meglehetősen kényes témához nyúltak az iskolában tanító pedagógusok, felháborodásuknak tiszteletteljes módon adtak hangot.

(Fotó: Getty Images)