Gyerek

Elkezdődött az első osztályos gyerekek elektronikus beiratkozása

Már elérhető a leendő elsősök elektronikus beiratkozása a KRÉTA-n.
2024. Március 28.
(Kép forrása: Getty Images)

Szerdán elindult a leendő első osztályos gyerekek előzetes elektronikus beiratkozása a KRÉTA felületén – írja a Klebelsberg Központ közlése alapján az MTI. Az előzetes elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de meggyorsítja az ügyintézés folyamatát.

A szülők/törvényes képviselők a 2024 szeptemberétől tankötelessé váló gyermekek beiratkozását az iskolába – a személyes ügyintézés előtt – így már előzetesen, online is elindíthatják. A beiratkozási folyamat április 19-én zárul a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén.

Az e-Ügyintézés felületén keresztül történő jelentkezés során a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve lehet megadni a gyermek beiratkozáshoz szükséges adatait, így könnyítve meg a személyes megjelenés során az ügyintézést.

A leendő elsősök beiratkozásának napján minden szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie a köznevelési intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.

A 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja április 18-19-én lesz.

Forrás: MTI