Gyerek

Ennyi időn belül nem javasolt Covid-fertőzés után még az oltás a gyerekeknek

A hétvégén nyílt meg az időpontfoglaló felület az 5-11 évesek oltásához. December 15-én, szerdán kezdődik a korcsoportba tartozó gyermekek oltása, az erre kijelölt kórházi oltópontokon.
2021. December 13.
Ennyi időn belül nem javasolt Covid-fertőzés után még az oltás a gyerekeknek (Fotó: Getty Images)

Mészner Zsófia főorvos, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet módszertani igazgatója a Spirit FM műsorában beszélt arról, hogy mivel a világon már 6 milliárd adag vakcinát beadtak, ezért lehet tudni, hogy nem kell félni tőle, ráadásul a vakcinákra való túlérzékenység rendkívül ritka. A gyerekeknél csak akkor nem javasolják az oltást, ha 3-6 hónapon belül igazoltan koronavírusosak voltak.

Mészner Zsófia a Telex által szemlézett interjúban elmondta, hogy jelenleg is van olyan koronavírusos beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell – írja a 24.hu.

Az orvos arról beszélt, hogy ugyan a gyerekeknél ritkábban jelentkeznek súlyos tünetek, de az egyáltalán nem igaz, hogy nekik azért nem kell oltás, mert könnyebben átvészelik a fertőzést. Véleménye szerint ha van védőoltás, a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen átesni a betegségen.

Hozzátette, hogy enyhe tüneteknél is veszélyes lehet a hosszú Covid, továbbá egy fertőzés esetén a gyerekek a fejlődésükhöz szükséges olyan dolgokból is kimaradnak, mint a tanórák, a szociális események.

Forrás: 24.hu/Telex