Gyerek

Ettől háromszor gyorsabban gyógyulunk ki a megfázásból

Több kísérlet során is bebizonyosodott, hogy a cink-acetát tabletta háromszorosára gyorsítja a megfázásból való felépülés folyamatát.
2017. Május 15.

Ettől háromszor gyorsabban gyógyulunk ki a megfázásból

Azoknak a betegeknek ugyanis, akik szedtek ebből a kapszulából, az ötödik napon már a 70 százalékuk jól volt, míg a többieknek csupán 27 százalékáról volt ugyanez elmondható.

Három klinikai kísérletet is végeztek a szakemberek, melyek során az alanyok napi 80-92 mg cinket tartalmazó tablettát kaptak, ami az ajánlott mennyiségnél kicsivel több, ám a vizsgálatok során semmilyen komoly panasz nem jelentkezett emiatt senkinél. Ugyanakkor, a szakemberek azt tapasztalták, hogy jóval hamarabb estek túl egy közönséges megfázáson azok, akik szedték ezt a készítményt, mint azok, akik nem.

A kutatást vezető dr. Harri Hemilä, a Helsinki Egyetem munkatársa még további vizsgálatokra készül a cink hatásaival kapcsolatban, de a megfázásban szenvedőket már most bátorítja arra, hogy próbálják ki a kúrájuk során a cink-acetát pótlást, melynek mennyisége a napi 100 mg-ot ne haladja meg.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Medipress