Gyerek

Ezt üzeni a gyermeksebész Kőnig doki a gyerekeknek

A népszerű gyermeksebész videója elmagyarázza a gyerekeknek, hogy mi is az a koronavírus, és hogyan harcolhatnak ellene ők.
2020. Március 23.
Ezt üzeni Kőnig doki a gyerekeknek (fotó: Facebook)

Kőnig dokit, vagyis Dr. Kőnig Róbertet valószínűleg keveseknek kell bemutatni. Ő az a gyermeksebész, aki vicces pólóban rendel, mindig akad nála plüssjáték, a fegyvere a humora. A kislányokkal a pörgős szoknyákról, a fiúkkal a Csillagok háborújáról beszélget, ezzel belopva magát a bizalmukba. Több interjúban is elmondta, hogy az a hitvallása, hogy nem a beteggel, hanem a gyerekkel foglalkozik és az az elsődleges célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Kőnig doki nemrégiben youtube csatornát indított, legújabb videójában a gyerekekhez szól a koronavírusról. “Ők nem értik, mi történik. Azt látják, hogy a szülők szoronganak, a világ felborul és ettől ők is szoronganak és félnek. Ezzel a videóval azt szeretném, hogy ők is megértsék, mit lehet tenni, hogy ők is megértsék miről is van szó, hogy ők is részesei legyenek a küzdelemnek. Hogy ők is Harcosok legyenek!”- írja a doki.

Íme, így lehet minden gyerek harcos: