Gyerek

Ezzel az olcsó eszközzel nem párosodik a szemüveg

Az olcsó, magyar környezetbarát találmány megakadályozza, hogy bepárásodjon a szemüveg maszkviseléskor.
2021. Január 12.
Ezzel az olcsó eszközzel nem párosodik a szemüveg (fotó: Getty Images)

A kis hidat, amely bármelyik maszkra könnyedén felszerelhető Szegeden, a Partiscum Csillagászati Egyesület fejlesztette ki – írj a delmagyar.hu. A lapnak az egyesület elnöke elmondta, hogy egy olyan apró, 390 forintos eszközt terveztek, ami bármilyen maszkkal kompatibilis. A maszkra szerelt kis híd az orrnyeregre akasztva meggátolja a kifújt levegő felfelé áramlását, ezzel a szemüveglencse bepárásodását.

“Én magam is szemüveges vagyok, így tapasztaltam, hogy milyen nehéz szemüveggel élni a járványhelyzetben. Ezért is kezdtem el azon gondolkozni, hogy milyen módszerrel lehetne a párásodást kivédeni. Mivel az egyesülettel jelenleg nem tudjuk az iskolákat járni a mobil planetáriummal, kellett valami, ami által a működésünk továbbra is biztosított. Így megterveztük ezt a párásodást gátló eszközt, 3D nyomtatókat vásároltunk, és elkezdődött a gyártás” – magyarázta Illés Tibor, az egyesület elnöke a delmagyar.hu-nak.

Illés Tibor elmondta, hogy a páramentesítő hídra nagy a kereslet. A természetbarát eszköz biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyagból készül, amit rizsből, búzából és kukoricából állítanak elő. A gyártáshoz szükséges energiát pedig napelem biztosítja.

Forrás: delmagyar.hu