Gyerek

Fémszívószál lyukasztotta ki egy 4 éves gyerek torkát

Az artériát is átszúrta a fém szívószál. Szerencsére megmentették a kisfiút.
2022. Szeptember 21.
A fémszívószál veszélyes (Fotó: Getty Images)

Rémisztő baleset történt egy New York állambeli négyéves kisfiúval. Charlie épp házuk verandájának párkányán ült, és egy joghurtos italt kortyolgatott a fémszívószálon keresztül, amikor elvesztette egyensúlyát és elesett. A szívószál pedig átlyukasztotta Charlie torkát és az egyik nyaki verőerét is.

Minden szívdobbanásakor vér lövellt ki a száján.  

„Először azt hittük, elharapta a nyelvét, után láttuk, hogy itt komolyabb a baj” – emlékezett vissza Charlie édesanyja, aki azért nem műanyag szívószálat vett, mert óvni akart a környezetet.

Szerencsére épp a közelben járt egy mentőautó, melynek személyzete felmérte, hogy mekkora a baj és jelezték a kórháznak, mire készüljenek. A rendőrök eközben lezártak minden keresztutcát a mentő előtt, amely így 13 perc alatt ért a sürgősségire, ami más esetben 45 percre van a baleset helyszínétől.

Az orvosok gyorsan dolgoztak, mint a Today.com-nak elmondták, nem is attól tartottak, hogy a fiú nem éli túl a balesetet, hanem attól, hogy milyen neurológiai sérüléseket okozott a fémszívószál.

Végül egy specialista végezte el a műtétet, ami után a kisfiút mesterséges kómába helyezték. Mikor Charlie magához tért, kezdetben nem tudta mozgatni a baloldalát, ám állapota napról-napra javult és két hónappal a balesete után, szeptember elején el tudta kezdeni az óvodát.

Az orvosok pedig minden szülőnek azt tanácsolják, hogy felejtsék el a fémből készült szívószálakat.

A kiemelt kép forrás: Getty Images