Gyerek

Műanyag kupaktól fuldoklott a 9 éves, osztálytársa mentette meg az életét

Jace az anyukájától tanulta meg az életmentő fogást, amit most először élesben is bevethetett. Barátja neki köszönheti az életét!
2023. Június 21.
#image_title

Baltimore egyik negyedikes osztálya önfeledten ünnepelte a várva-várt nyári szünet érkezését, amikor megtörtént a baj. Az egyik gyerek lenyelt egy műanyag kupakot, ami teljesen elzárta a légutakat, így fulladni kezdett.

A vizespalack kupakját vette a szájába majd nyelte le a szerencsétlenül járt gyerek, akinek osztálytársa habozás nélkül sietett a segítségére. „Az iskola zeneszobájában buliztunk, amikor az egyik társam inni ment. Én már csak arra lettem figyelmes, hogy levegőért kapkod és próbál segítséget kérni – idézte fel az esetet a lélekjelenlétét megőrző Jace.

Barátja életét a Heimlich-féle műfogás alkalmazásával mentette meg, mint mesélte, háromszor kellett megismételnie, mire szabaddá tudta tenni a légutakat. 

„Nagyon izgultam közben, de próbáltam tökéletesen csinálni. Mögé álltam és mindent úgy csináltam, ahogy anyukám tanította” – folytatta a hősként ünnepelt negyedikes. Az anyukája, Charlie Gilliam leírhatatlanul büszke rá és a történtek után még inkább azt vallja, hogy az életmentő fogást minden gyermeknek meg kellene tanítani, mert soha, senki nem tudhatja előre, mikor lesz rá szüksége.

Micsoda szerencse, hogy a saját fiának tökéletesen átadta ezt a felbecsülhetetlen értékű tudást!

Forrás: Via, Fotó: Getty Images