Gyerek

Strandoló ápolónő élesztett újra egy táborozó 8 évest az aquaparkban

Az úszómester lélekjelenléte is kulcsfontosságú volt a 8 éves kislány megmentésekor: ő vette észre, hogy baj van.
2023. Július 03.
Kislány a strandon

A másodikos kislány június 20-án látogatott el a vele együtt táborozó gyerekekkel az olaszországi Campus Aquae nevű fürdőkomplexumba. Ahogy a szemtanúk mesélték, a gyerek beugrott a medencébe, ám azután nem jött fel a felszínre.

Az éber úszómester azonnal észrevette, hogy a kislány bajba került és a vízbe ugrott, hogy megmentse. A helyszínen tartózkodott egy szabadnapos ápolónő is, aki szintén gyorsan felmérte a helyzetet és habozás nélkül a segítségükre sietett.

A medencéből kihúzott gyerek, aki kicsivel több mint 1 percet töltött a víz alatt, továbbra is eszméletlen volt.

Az úszómester elrohant a strandon található defibrillátorért, amit az ápolónő szakszerűen működésbe hozott és megmentette vele a kislány életét. Közben a mentők is a helyszínre értek, és kórházba szállították a 8 éves táborozót, aki a mentőautóban magához tért és mostanra túlvan az életveszélyen.

Defibrillator

Fotó: Getty Images

Itthon is elérhetők a defibrillátorok

Az életmentéshez használt eszköz hazánkban is több nyilvános helyen elérhető, sőt a közelmúltban hasznát is vették Debrecenben. Április végén egy idős férfit élesztettek újra annak a defibrillátornak a segítségével, ami az egyik debreceni uszodában található. A szerencse itt sem hagyta el a bajba került fürdőzőt, ugyanis a strandolók között akadt egy mentőtiszt-hallgató, aki azonnal tudta, hogy mit kell tenni ilyen kritikus helyzetben. „Az uszoda 16 napja csatlakozott az „Élet Mentő Pont” programhoz, vagyis rendelkeznek kihelyezett félautomata defibrillátor készülékkel, amelyet most használtak is” – adta hírül a 24.hu.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images