Gyerek

Csúnya beszédre tanítja a gyerekeit, hogy megvédhessék magukat

Sok szülő vért izzad, hogy leszoktassa a gyerekét a csúnya beszédről, van azonban olyan is, aki direkt tanítja a keresetlen szavakat!
2023. Március 15.
Káromkodás, csúnya beszéd

Chauvon Landry a TikTokon enged betekintést nevelési módszereibe, melyek közül az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó az volt, hogy csúnya beszédet tanít a gyerekeinek, abból a megfontolásból, hogy megvédhessék magukat, ha valaki bántani akarja őket.

Kifejtette, hogy a kisgyerekes szülők számára az egyik legfontosabb, hogy biztonságban tudják a család legkisebb tagjait, ám képtelenség mindig mindenütt ott lenni velük. A hatgyermekes anya egyenesen életmentőnek nevezi azt a technikát, amit már hosszú ideje használ.

Amikor hasznos a káromkodás

„Remélem, soha nem kell használniuk, de azokra az esetekre tanítottam meg a gyerekeimnek ezeket a szavakat, ha olyasmire akarják őket kényszeríteni, ami ellenükre van, vagy netán el akarják rabolni őket” – kezdte vészhelyzetben alkalmazandó trükkjéről az anyuka.

„Gondolj csak bele! Ha egy játszótéren vagy iskolaudvaron azt hallod, hogy egy gyerek sikoltozik, nem igazán kapod fel a fejed. Ha viszont éktelenül káromkodik, arra mindenki azonnal odafigyel!” – részletezi Chauvon, miért tartja fontosnak csúnya beszédre tanítani a gyerekeket.

„A meghökkentő viselkedéssel azonnal magára vonhatja mások figyelmét egy bajba jutott gyerek, így nagyobb eséllyel kaphat segítséget is. Már csak azért is, mert ha egy felnőtt próbálja bántani, ezzel a viselkedéssel egyértelműen a többiek tudtára adja, hogy nem tartoznak egymáshoz, és az illető nagy valószínűséggel valami rosszra próbálja rávenni” – magyarázza a módszer lényegét a TikToker.

Hozzátette, hogy ha a gyereknek sikerült magára vonnia mások figyelmét, már nincs szükség a káromkodás folytatására, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy kizökkentse vele az embereket, akik egyre kevésbé figyelnek oda egymásra.

Van, aki másra esküszik!

A kommentelők megértették a módszer lényegét és igazán hasznosnak tartották az anyuka ötletét. Volt, aki azt mondta, mesteri szinten tanítja meg csúnyán beszélni a gyerekét, aki örülni fog neki, hogy végre nem jár büntetés a káromkodásért! Egy másik felhasználó is azt fejtegette viccesen, hogy ha továbbadná a gyerekének ezt a trükköt, az alig várná, hogy használhassa!

Egy másik anyuka ennél jóval szelidebb módszerrel tudja biztonságban a gyermekét: „Én nem káromkodni tanítottam meg, hanem arra, hogy azt kiabálja vész esetén, hogy Nem vagy a szülőm, menj innen! Szerintem erre is felkapja a fejét a legtöbb ember, nem kell csúnya beszédre tanítani egyetlen gyereket sem!”

Forrás: Via, Fotó: Getty Images