Gyerek

Felháborodtak a szülők, mert a tanár levetítette az osztálynak az Igazából szerelem című filmet

Úgy vélik, traumatizálta az ötödikes gyerekeket ez a hőn szeretett karácsonyváró film.
2023. Február 05.
Hugh Grant az Igazából szerelem című film bemutatóján

Nálatok is úgy volt, hogy az iskolai szünetek előtt a legjobb fej tanárok már nem tartották órát, hanem videózással töltötték ki az időt a kicsengetésig? Pontosan ez történt az olaszországi Prato egyik általános iskolájában, ahol a tanár gyanútlanul nyomta le a „play” gombot, hogy a téli vakáció előtt megnézhessék a gyerekek az Igazából szerelem című filmet. A szülők nem voltak maradéktalanul boldogok!

Figyelmen kívül hagyta a korhatáros besorolást

A felsősök két részletben, december 7-én, majd 12-én nézték meg az egyik legszuperebb karácsonyi klasszikust, ami idén ünnepli majd 20. születésnapját. A vetítés a szülőket is két táborra osztotta, közülük jó páran ugyanis annyira kiakadtak a tanárra, hogy most fennhangon követelik, távolítsák el az osztály közeléből! 

Az ügy felgöngyölítésébe az iskolapszichológust is bevonták, ő azonban úgy véli, túloznak a szülők: egyik kiskamasz sem traumatizálódott a film láttán, ha netán így lett volna, az egész biztosan nem kerülte volna el a figyelmét. Igaz, ami igaz, a film megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott, a feldúlt szülők is erre a kikötésre hivatkoznak. Az osztállyal lévő pedagógus azonban már jó ideje nagykorú, vagyis nem vádolható azzal, hogy félvállról vette az ajánlást.

Bocsánatot kért a szülőktől

A tanárnő, bár meglepődött a szülők felvetésén, már bánja a dolgot, mint mondta, elkerülte a figyelmét a korhatáros besorolás, egyszerűen csak ünnepi hangulatot akart teremteni az osztályban, és ha tisztában lett volna a kockázatokkal, nem vitte volna be az iskolába Hugh Grant egyik legklasszabb filmjét. Mentségére szól, hogy az intézményben az ő feladata a gyerekek szexuális edukációja, az ötödikesek szüleivel pedig már a tanév elején egyeztette a programot, amiben a film levetítése is szerepelt.

Egy helyi lap beszámolója szerint a szülők azért méltatlankodtak, mert a gyerekeik az iskolából hazaérve „erotikus mozdulatokat” tettek és a filmből látott-hallott poénokat ismételgettek. Az igazgató ezért rendkívüli szülői értekezletet hívott össze, ahol a tanárnő elnézést kért a családoktól és kifejezte őszinte sajnálatát. Azt, hogy eltávolítsák az osztály közeléből, túlzásnak tartaná, már csak azért is, mert évek óta szoros az együttműködése a gyerekekkel. Azok a szülők, akiknek nem volt kifogásuk az Igazából szerelem ellen, támogatásukról biztosították a tanárnőt és teljes vállszélességgel kiállnak mellette.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images