Gyerek

Így lett egy csapásra 122 ezer új barátja az autista kisfiúnak

"Egyetlen barátja sincs az autista kisfiamnak" - írta megható posztjában az apuka, aki el sem akarta hinni, ami ezután történt.
2021. Október 20.
Eddig egyetlen szülinapján sem volt még ilyen boldog Daniel! (A fotót az édesapa, Kevin engedélyével tesszük közzé)

A 15 éves Danielnek, aki súlyos autizmusban érintett, minden kétséget kizáróan az idei volt eddig a legkülönlegesebb születésnapja. Azt a hatalmas meglepetést, amiben része volt, elsősorban az apukájának, Kevinnek köszönheti, de a több mint 122 ezer jószívű ember nélkül sem ment volna!

Az apuka az egyik közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, amire elképesztően sokan reagáltak és még hollywoodi hírességekhez is eljutott. Úton-útfélen halljuk, hogy veszélyes dolog a gyerekről írni és fotót megosztani a világhálón, vannak azonban olyan szívmelengető történetek, amelyekben kulcsfontosságú szerephez jutnak a közösségi oldalak is. Egy ilyenre kiváló példa mindaz, ami Daniellel és Kevinnel történt néhány héttel ezelőtt.

A Nagy-Brittaniában élő apuka Daniel közelgő születésnapja előtt írt pár sorban arról, hogy autista kisfia két legfőbb kívánsága, hogy megtanuljon autót vezetni és hogy új barátokra tegyen szert. Mint kiderült, az autizmusban érintett fiú egy speciális iskolában tanul, ahol nincs lehetősége arra, hogy – akárcsak a többi kiskamasz – barátságokat kössön. 

Kevin posztjára rengetegen felfigyeltek, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy néhány óra leforgása alatt bejárta az egész világot. A család természetesen minden egyes születésnapi köszöntésnek nagyon örült, attól azonban végképp leesett az álluk, hogy a Csillagok háborújának Luke Skywalkere, Mark Hamill virtuálisan barátjává fogadta Danielt és gratulált neki születésnapja alkalmából.

Összesen több mint 122 ezren válaszoltak Kevinnek, köztük Russel Crowe. Azzal, hogy ő is felköszöntötte Danielt, hatalmas gratuláció-áradatot indított el, és rajongói közül is rengetegen csatlakoztak ehhez a szívderítő kezdeményezéshez. 

A hatalmas összefogást látva Kevin meghívást kapott a BBC reggeli műsorába is, hogy erről a fantasztikus élményről meséljen. Alapvetően nem az a szereplős típus, ezért volt benne némi izgalom a felvétel előtt, de úgy gondolta, hatalmas lehetőség ez a beszélgetés arra, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a gyerekekre és felnőttekre, akik autizmussal élnek.

View this post on InstagramUn post condiviso da Kev Harrison (@thekevtharrison)