Gyerek

Iskolaőr megtámadása miatt ítéltek el egy budapesti nőt

A bíróság egy év – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönre ítélte a huszonhét éves nőt.
2023. Szeptember 19.
(Kép forrása: Getty Images)

Az anya a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Az eset az egyik IX. kerületi általános iskolában történt. A nő szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően, előzetes időpontegyeztetés nélkül ment be az intézménybe, hogy ott a gyermeke osztályfőnökével beszéljen. A szülőt a portás felszólította, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta.

Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször felszólította, hogy hagyja el az épületet, mivel tanítási idő van. A nő ennek ellenére kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol a tanári asztalnál álló osztályfőnököt emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta.

Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, hogy ki fogja vezetni, ha nem működik együtt. A nő ezután továbbra is kiabált és közölte, hogy az iskolaőr nem érhet hozzá. Ezt követően az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A nő kirántotta a kezét a fogásból, és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett és a rajta lévő úgynevezett taktikai öve a földre esett. Ezután értesítették a rendőrséget.

A Fővárosi Főügyészség a közleményben felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolaőr a Büntető törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A bíróság – jogerős ítéletében – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki a nőt.

Forrás: MTI