Gyerek

Jön az új Harry Potter-könyv

Kvízzel egybekötött könyvbemutatóval jön a Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia-kézikönyv.
2023. Szeptember 21.
Kislány hason fekve olvas
Kép: Getty Images

Új Harry Potter-könyv jelenik meg Varázsalmanach címmel, amely a világ számos országában egyszerre jelenik meg. Már a magyar megjelenés dátum is megvan: a könyv október 10-én kerül a könyvesboltokba – írja a Hvg.hu. A Varázsalmanach egy kétszáz oldalas enciklopédia, amelynek minden oldala illusztrált. A könyv Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg, az eredeti ára 20 ezer forint lesz, bár a webshopok kedvezményei ezen még csökkenthetnek.

A kiadó azt írja a könyvről: a Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia-kézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

A könyv hivatalos bemutatóját október 10-én, 17 órakor tartják a Libri Allee Könyvesboltban, kvízzel és meglepetésajándékokkal. Az eseményen jelen lesz az összes Harry Potter-könyv fordítója, Tóth Tamás Boldizsár is.