Gyerek

Jótékonysági estet szerveznek a másodikosok, hogy mozgássérült osztálytársuk terápiájára gyűjtsenek

A másodikos Vivien súlyos mozgásszervi rendellenességgel született, egy robotterápia segítheti a fejlődését, ám igen borsos az ára a kezeléssorozatnak.
2024. Március 11.
összefogás gyerekek
Kép: Getty Images

A vasadi általános iskola kitűnő tanulója a 9 éves Vivien, aki mozgássérült, születése óta mozgásterápiákon vesz részt. Súlyos mozgásszervi rendellenességgel született, izomgyengye, de hogy ezt mi okozta, azt a mai napig nem tudják – hangzott el az RTL Híradó riportjában.

„Az izomerejét kellene fejlesztenünk, ami tőlünk telik, azt megtesszük, hogy Vivien erősödjön. Az ortopéd orvos szerint a járás benne van, csak az erő hiányzik” – mondta el az édesanya. Robotterápia segítségével erősítik a kislány izmait, a különleges kezelés hatására sokat fejlődött az izomzata. A fejlesztés drága: az 50 kezelésből álló sorozat 1,5 millió forintba kerül, ennek egy részét a család már kifizette. Ahhoz, hogy tartós fejlődést érjenek el, újabb kezelésekre lenne szükség.

A vasadi általános iskola Vivien osztálytársaival és szüleikkel összefogtak, hogy segítsenek a további terápia árának előteremtésében. Egy jótékonysági estet szerveznek , amire Vivien osztálytársai különböző műsorszámokkal készülnek. A jótékonysági est március 12-én lesz.