Gyerek

Lányáért küzd világbajnok vízilabdázónk

Drávucz Rita a Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció során gyűjtött pénzt lánya kezelésére, és az általa alapított WonderFlora & CMT Alapítvány javára.
2023. Március 02.
drávucz rita és lánya
Fotó: Facebook/wonderflora

Drávucz Rita kilencéves lányánál, Flóránál a Charcot-Marie-Tooth 2C típusú ritka genetikai rendellenességet diagnosztizálták. Korábbi világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk alapítványt hozott létre azért, hogy rajta, és sorstársain is segítsen. Most számos élsportolónk ajánlott fel személyes relikviát egy jótékonysági gyűjtés érdekében – írja a Sportal.hu.

Az akció során Drávucz Rita és kislánya a Sportrádió vendége volt. „Megkérdeztem Flórát, el szeretne-e jönni velem, mivel ilyenkor már fel szokták lőni azért a pizsit, de azt mondta, jönni akar, hiszen neki segítenek” – mesélte a Sportálnak Drávucz, aki nagyon hálás minden támogatásért.

Legfőbb célja, hogy Flóra egy nap a lábra állást és a sétát fájdalom nélkül tehesse meg, egy, a CMT-re specializálódott ortopédus segítségével.

„Nagyon örülünk, hogy a felajánlások révén az egyik célunk, egy nemzetközi konferencia megvalósulhat, ide várjuk az érdeklődő szakembereket és érintetteket. Persze tovább kell folytatnunk a gyűjtést Flóra két lábfejének amerikai műtétjeire, ami a 2,5-3 három hónapos kinntartózkodással együtt 90-100 millió forintba kerül” – tette hozzá a 4. helyezett olimpikon.