Gyerek

Magyarok üzenetét is várja ez a beteg olasz kisfiú

Az anyukája megengedte, hogy közkinccsé tegyük a címét!
2022. November 18.
Kézzel készült képeslap
Magyarok képeslapjait is várja egy beteg olasz kisfiú

Francesca Ferri egy Bolognahoz közel élő olasz anyuka, aki semmire sem vágyik jobban, mint hogy a komoly betegséggel küzdő kiskamasz fia, Lorenzo meggyógyuljon. Amíg kéz a kézben haladnak a felépülés útján, Francesca igyekszik a lehető legboldogabbá tenni a 14 éves harcost, amiben most te is segíthetsz neki egy képeslappal!

Nagy örömet szerezhetsz egy kis figyelmességgel!

Sőt, egy levéllel, rajzzal vagy fotóval is mosolyt csalhatsz Lorenzo arcára, főleg akkor, ha valamilyen állatos kedvességgel rukkolsz elő, a fiú ugyanis hatalmas állatbarát. „Akinek van kedve meglepni őt, segíthet, hogy egy kis időre elterelje a figyelmét a betegségéről, és abban is, hogy jobban megismerje a világot” – fejti ki egy Facebook posztban az anyuka, aki több dolgot is mesélt az Ewing szarkómával küzdő Lorenzóról.

Egy bolognai gimnáziumban természettudomány szakon kezdett tanulni, de a betegsége miatt nagy bánatára nem járhat iskolába. „Meglehetősen nehéz időszakon megyünk keresztül. Lorenzo egy komoly betegséggel kénytelen szembeszállni, amihez fizikai fájdalmakkal járó komplikációk is társulnak. Emiatt szinte mindig itthon tartózkodik, és minden mozdulatért meg kell dolgoznia” – avat be mindennapos küzdelmeikbe Francesca.

Gyerekek képeslapot válogatnak

Ha nincs kedvetek készíteni, keressétek meg neki a lehető legszebb képeslapot!

Az új osztályát alig ismeri a kiskamasz, a régi iskolatársai pedig más-más középiskolában kezdték ezt a tanévet. Bár Lorenzo nagyon szeret suliba járni és nagy kedvence a matematika, most a tanulás is óriási erőfeszítést kíván tőle. Hogy ebbe a megpróbáltatásokban bővelkedő időszakba boldogságot csempésszen, posztjában arra kéri az olvasókat, hogy ha kedvük tartja, adjanak valamit postára Lorenzónak, ahogy a régi szép időkben!

„Lorenzo imád levelet kapni, minden küldeményt megőriz és örömmel újraolvas. Nagyon boldoggá tenné, ha itthon gyógyulva is kinyílna számára a világ: fantasztikus lenne, ha tudná, hogy nem csak azok gondolnak rá és drukkolnak neki, akik ismerik! Biztos örülne, ha az emberek mesélnének magukról és arról, hogy mi történik velük” – tette hozzá az anyuka, aki azt is elárulta, hogy Lorenzo november közepén ünnepli a születésnapját.

A fiú címe:

Lorenzo Bastelli
Via Berlinguer 71/B
40024 Castel San Pietro Terme (BO)
Italia

(Fotó: Getty Images)