Kisgyerek

A beteg kisfiú nem jutott el Disneylandbe, az egész falu összefogott érte

Hatalmas összefogással teljesítették a kisfiú utolsó kívánságát.
2022. Szeptember 18.
Mickey Mouse és Minnie Mouse

A 7 éves Ivan története a háláról, az emberi jóságról és az összefogásról szól. Egy dél-olasz falu, Montalbano di Fasano lakói fogtak össze, hogy valóra váltsák a 3 éve hősként küzdő, súlyos beteg kisfiú legnagyobb álmát. 

Nem jutott el Disneylandbe, így Disneyland jött el hozzá

Mindössze 4 éves volt, amikor kiderült, hogy komoly harcot kell vívnia, családja pedig mindent megtett azért, hogy ő kerüljön ki győztesen. Idén nyáron sajnos rosszabbra fordult Ivan állapota, így hiába szeretett volna eljutni Disneylandbe, családjának le kellett mondania a hőn áhított utazást. A kisfiú anyukája, Marilena és barátnője, Anna nem akarták tétlenül nézni, ahogy Ivan beletörődik abba, hogy nagy álma szertefoszlik. 

Épp ezért felhívást tettek közzé a közösségi oldalakon, hogy az emberek segítségét kérjék: arra buzdították a falujukban élőket, hogy segítsenek nekik egy este erejéig Disneylanddé változtatni a lakhelyük egyik parkját. Mindenki habozás nélkül csatlakozott a két lelkes szervezőhöz, sőt a kérésük messzebbre is eljutott: jelentkezett egy jelmezkölcsönző és 150 mesefigura, valamint szuperhős jelmezt szállított a helyszínre, így mindenki be tudott öltözni!

Mickey Mouse és Minnie Mouse

Bebizonyították, hogy vannak még jó emberek

Ivan anyukája el sem akarta hinni, hogy ennyien megmozdultak a felhívás láttán, azért pedig különösen hálás volt, hogy még a nyári hőség sem rettentett el senkit attól, hogy magára öltse a nagy és sokszor igen nehéz maskarát. A varázslatos estére július 3-án kerítettek sort, aminek külön nevet is adtak: ez volt Ivan Ünnepe! A jelmezbe bújt emberek először felvonulást tartottak, majd mindent megtettek azért, hogy megnevettessék és játékra bírják a kis hőst.

Az összefogás mindenkit meghatott, egészen biztos, hogy minden jelenlévő számára örök emléket adott. Az anyuka, Marilena azt mondta, hogy kifejezhetetlen mértékű hálát érez az emberek jóságáért, amiben az elmúlt időszakban egyre kevesebben hisznek.

(Fotó: Getty Images)