Gyerek

Ilyen karácsonyi vásárokra számíthatsz az idén Budapesten

Jövő héten már advent első vasárnapja lesz, így az adventi-karácsonyi vásárok is kinyitnak. A fővárosban például a következő vásárokra látogathattok ki.
2022. November 18.
karácsonyi vásár budapest
A kép illusztráció, egy korábbi Vörösmarty téri karácsonyi vásárról készült fotó. (Kép forrása: Getty Images)

Vásár a Vörösmarty téren és a Bazilikánálnovember 18-tól december 31-ig

A Vörösmarty téren idén Vörösmarty Classic Xmas néven kerül megrendezésre a karácsonyi vásár, ami november 18-án nyit, akár az Advent Bazilika vásár a Szent István téren, olvasható a Programturizmus oldalán.

A Vörösmarty Classic Xmas oldala alapján hétfőtől-csütörtökig 11-21 óra között, péntek-szombat 11-22 óra között, míg vasárnap 11-21 óra között lesz nyitva a vásár, december 24. és 26. között, illetve 31-én egyedi nyitvatartási idővel várják a látogatókat. Idén is a téren állítanak fel karácsonyfát, az egyik fő látványosság pedig a Harisnyaházra kivetített óriási karácsonyfa lesz. A gyerekeket pedig ingyenes kisvasúttal és kézműves játszóházzal is várják.

November 18-án kezdődik az Advent Bazilika karácsonyi vásár is, ami hétfőtől-csütörtökig 11-21 óra között, péntek-szombat 11-23 óra között, és vasárnap 11-21 óra között lesz nyitva, és szintén egyedi lesz a nyitvatartás december 24. és 26. között, illetve december 31-én. Minden délután fényfestéssel és koncertekkel várják a látogatókat, a téren állítanak karácsonyfát, a korcsolyázni vágyóknak pedig ingyenes jégpályával készülnek.

Advent Óbudánnovember 25-től december 23-ig

Egy igazán hangulatos adventi vásár várja évek óta a látogatókat Óbuda Fő terén, az Advent Óbudán programsorozat keretében pedig előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, gyermekprogramokkal is készülnek több helyszínen. Az ingyenes jépálya is a vásárral egy napon nyit, szintén a hagyományokhoz híven. Az Advent Óbudán oldalon megtalálható a részletes program.

Gozsdu Karácsonyi- és Újévi Vásárdecember 2-től 30-ig

A Gozsdu Udvarban is megrendezésre kerül ismét a karácsonyi vásár, ami december 2-től várja a látogatókat, hétfőtől csütörtökig 12-19 óra között, péntektől vasárnapig pedig 10-19 óra között (Karácsony két napjának kivételével). A további részeletkért érdemes lehet majd figyelni a Gozsdu Udvar Facebook-oldalát, illetve a Gozsdu Christmas Market 2022 eseményt.

Forrás: Gyerekszoba.hu