Gyerek

Kitüntettek egy 6 éves kislányt, mert megmentette az édesanyja életét

Édesanyja rohamot kapott és összeesett, de szerencsére a kislány tudta mit kell csinálni.
2024. Február 16.
mentő
Kép: Getty Images

Az észak-karolinai Conover polgármestere, Kyle J. Hayman nemrégiben elismerő oklevelet adott át az első osztályos Quinn Hillnek, sőt az ominózust napot, amikor megmentette édesanyja életét, a város “Quinn Hill napjává” nyilvánították.

“Ennek a fiatal hölgynek megvolt a kellő bátorsága ahhoz, hogy felismerje a vészhelyzetet, kézen fogta öccsét, elhagyta otthonát és segítséget kért az általa ismert és megbízható szomszédoktól” – fogalmazott a polgármester a GMA-nak.

És valóban, a kislány nem úgy viselkedett, ahogy egy hatéves kisgyerek szokott, sokkal inkább, ahogy egy felnőtt. Édesanyja utólag csak arra emlékszik, hogy vacsorát készített két gyermekének, majd filmszakadás következett.

A kislány Quinn arra lett figyelmes, hogy anyja leül egy székre, felnéz a plafonra és furcsán lélegzik. Ezután az anya leesett a székről és teste görcsösen rángatózni kezdett. A kislány a nevén szólította, de az anya nem reagált. Ekkor a kislány gyors és a lehető legjobb döntést hozta: kézen fogta öccsét, kiszaladt vele a házból, bekopogott a szomszédba és segítséget kért. Sajnos a gyerekek hiába dörömböltek, a szomszédaik nem voltak otthon, de ők nem adták fel, tovább mentek a következő szomszédhoz, aki szerencsére otthon volt és azonnal segített is nekik.

Miután az édesanyát kórházba szállították kiderült mi okozta a rohamot: úgy nevezett grand-mal rohamot kapott, ami egy epilepsziás nagyroham. Szerencsére az édesanya hamar jobban lett és még aznap este kiengedték a kórházból.

„Mindig is csak olyan vészhelyzetekről beszélgetünk a gyerekeinkkel, mint tűzvész vagy tornádó” – mondta az anya. Szerinte sokkal többet kéne beszélgetni a gyerekekkel arról is, hogy mit kell tenni akkor, ha valaki a környezetükben rosszul van. „Könnyű azt mondani, hogy velem soha nem fog megtörténni, de végül is sosem tudhatjuk” – tette hozzá.

Elmondta, hogy több mint büszke arra, ahogyan Quinn reagált. „Őszintén szólva, a büszkeség enyhe kifejezés. Ő az én angyalom. Ő a hősöm azért, amit tett” – mondta.

Hayman polgármester hozzátette, hogy Quinn cselekedete a “hősiesség” megtestesítője. „Elismerés illeti a szüleit, amiért megtanították neki, hogyan maradjon nyugodt egy ilyen helyzetben, és a szomszédait, amiért azonnal segítettek” – tette hozzá a polgármester. “Conover egy olyan város, ahol az emberek vigyáznak egymásra, és azt hiszem, ez ebben az esetben is bebizonyosodott.”