Gyerek

Lufikkal tanítja egy óvónő a helyes törlési technikát

Általában a szülők felelőssége a szobatisztaságra nevelés, de egy amerikai óvónéni úgy döntött, besegít a szülőknek.
2019. Október 21.
Kreatív módon tanítja ez az óvó néni a szobatisztaságot (Forrás: Twitter)

A kicsiknek nem csak azt kell megtanulni, hogyan legyenek szobatiszták, de azt is, hogyan üljenek helyesen a vécén, és hogyan tisztítsák meg magukat higiénikus módon. Egy óvónéni arra használt két léggömböt, hogy azok elé ülve megmutathassa a törlés helyes technikáját a gyerekeknek, erről pedig egy videót is megosztott.

Az óvónéni a felvételen háttal a csoportjának egy kisméretű széken ül, amelyre két léggömböt rögzítettek fenékmagasságban. Egy darab vécépapír segítségével megmutatja a gyerekeknek a lufikon, hogyan kell helyesen összehajtani a papírt, és elölről hátra törölni vele.

A videó hamar népszerű lett az interneten, és rengeteg kommentet is kapott. Volt olyan hozzászóló, aki szerint a szülők feladata lenne ezt megtanítani a gyerekeknek, nem egy óvónőé, de olyan is akadt, akinek nagyom megtetszett a módszer, és azt írta, hogy saját gyermekei okításánál is be fogja vetni. Néhány szülő megvédte az óvónőt azoktól, akik szerint ezt otthon kellene tanítani, és nem egy óvodában van ennek a helye: véleményük szerint otthon kell megalapozni ezeket a dolgokat, de nem lehet elégszer elismételni egy gyereknek, ezért nagyon hasznos, amit az óvónő tett.

(Forrás: thebump.com)

Kapcsolódó írásaink: