Gyerek

Még az idén engedélyezhetik a Pfizer vakcináját a 12 évesnél fiatalabbaknak is

A Pfizer szerint a koronavírus elleni vakcinájukat az 5-11 éves korosztály, sőt akár csecsemők számára is jóváhagyhatják még 2022 előtt.
2021. Szeptember 16.
Még az idén engedélyezhetik a Pfizer vakcináját a 12 évesnél fiatalabbaknak is (fotó: Getty Images)

Jelenleg a Pfizer BioNTech-nek van az egyetlen olyan vakcinája, amelyet a 12 éves és annál idősebb gyermekek számára engedélyeztek, de a fiatalabb, 12 év alattiak számára még nincs engedélyezett vakcina – sem a Johnson & Johnson, sem a Moderna, sem a Pfizer.

Nemrégiben a Pfizer-BioNTech megerősítette, hogy a vállalat közel áll az 5-11 évesek vakcinájának engedélyezéséhez, amiből arra lehet következtetni, hogy sürgősségi engedélyt októberben kaphat.

Sajtótájékoztatón Frank D’Amelio, a Pfizer pénzügyi igazgatója beszélt a cég ütemtervéről, azaz arról, hogy várhatóan mikor fogják kérelmezni az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA) a 6 hónapos -11 éves kor közötti korosztály oltására vonatkozó sürgősségi engedélyt. E szerint az 5-11 évesek oltása várhatóan októberben zöld utat kap, a hat hónapos és 5 évesek korcsoportja sem marad el várhatóan ettől az időponttól.

(Cikk forrása: fatherly.com)