Gyerek

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az 5-11 évesek oltásához

Megérkezett egy nagyobb adag vakcinaszállítmány, a koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség.
2021. December 14.
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az 5-11 évesek oltásához (fotó: Getty Images)

Megérkezett egy nagyobb adag vakcinaszállítmány a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli híradójában.

Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása szerdán kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra. A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást – tudatták.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag, a Comirnaty-vakcina felvételére a szülők a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas linkre kattintva foglalhatnak időpontot.

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdi meg az oltóanyagok kiszállítását, az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezik majd.

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az 5-11 évesek oltásához

Megérkezett egy nagyobb adag vakcinaszállítmány a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Forrás: MTI