Gyerek

Még nagyobb biztonságban lesznek azok a gyerekek, akikhez mentőt kell hívni Magyarországon

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkájában nélkülözhetetlen az azonnali és gyors reagálás ahhoz, hogy a bajba jutott gyerekek a lehető legjobb ellátásban részesülhessenek.
2024. Január 19.
gyermekmentő autó

Bízva abban, hogy a lehető legkevesebbszer kell majd használniuk, nagyon fontos és hatalmas segítséget nyújtó eszközt adományozott a Masterplast a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak. Ha mégis szükség lesz arra, hogy bevessék, sokkal könnyebben nyújthatnak szakszerű ellátást a bajba jutott gyerekeknek.

Gyorsabb diagnózis, célzottabb terápia

„A hordozható laborkészülék már a helyszínen diagnózishoz segít minket, így meg tudjuk választani a legmegfelelőbb terápiát a beteg számára. Tudunk vizsgálni vérgáz értékeket, aminek megfelelően alakíthatjuk a beteg lélegeztetését, de vérszegénységre és ioneltérésekre is fény derülhet. A gyerekeknél nagyon gyakori hányásos, hasmenéses fertőzések esetén jelentősen el tudnak tolódni az ionok, a készüléknek köszönhetően azonban tudhatjuk, hogy mit és milyen ütemben kell pótolnunk” – mondta el az ünnepélyes átadón Dr. Gesztes Éva a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai igazgatója, aki maga is rendszeresen mentőzik. 

A hordozható laborkészülék nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a helyszínre kiérkező mentők minél pontosabb diagnózist állíthassanak fel, és ennek megfelelően célzott terápiában részesítsék a kis betegeket.

A 3.6 millió forint értékű készülék jelenleg a budapesti és a győri mentőegységek rendelkezésére áll, még két hordozható laboreszközre lenne szükségük ahhoz, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány összes hazai esetkocsijában lehessen belőle.

Nyitókép: Magyar Gyermekmentő Alapítvány – Facebook