Gyerek

Egyszerre segítettek apán és lányán az újpesti mentősök

A végtelenül hálás anyuka és feleség egyenesen őrangyaloknak titulálta a mentésben résztvevőket.
2023. November 23.
újpesti mentősök

Igazán megható köszönőlevelet osztott meg friss posztjában a Mentőszolgálat, amit egy édesanyától kaptak, a két héttel ezelőtt véghez vitt, csodás mentőakciójukért.

Mint az anyuka írja, mononukleózisból lábadozó kislányuk hajnali 5 óra körül ébresztette fel az édesapját, mert annyira feldagadt a nyelve, hogy sem nyelni, sem levegőt kapni nem tudott. 

Egyedül volt otthon az apuka

„A férjem valóban azt látta, hogy a gyerek nehezen kap levegőt, nyelni sem tud, a nyelve feldagadt. Én sajnos nem voltam otthon, a férjemre maradt a mentőhívás és a túlélés” – osztotta meg az anyuka, aki a megszólításban őrangyaloknak nevezte a mentősöket és mindenkit, aki segített a bajba jutott családtagjain.

Ezután pedig kezdetét vette egy igazán szívmelengető köszönet-áradat: a diszpécsereknek és az újpesti mentősöknek legszívesebben aranyba foglalná a nevüket, mert az aggódó édesapának és a beteg kislánynak is rengeteget segítettek.

Az anyuka azt írta, hogy a telefonhívás első pillanatától kezdve úgy érezték, hogy nincsenek magukra hagyva, ami elmondhatatlan segítséget jelentett ahhoz, hogy ne essenek pánikba. 

„Az OMSZ diszpécsere egyetlen másodpercre sem engedte el a pszichés vezetést, a gyerek állapotának tűpontos követését. … A férjemmel maradt a vonalban és tanácsokkal, feladattal látta el, illetve folyamatosan közvetítette, hogy hol jár az esetkocsi, hány percig kell még kitartania. Ez a férjemnek is és a beteg gyerekemnek is nélkülözhetetlen mentőöv volt” – idézte fel az anyuka, aki csak a kórházban találkozhatott a lábadozó kislányával, ezért nem tudta a mentősöknek személyesen kifejezni a háláját.

„Mindenkinek köszönöm, hogy vigyáztak a gyermekre és külön köszönöm, hogy a férjemre is, egy nitrát tapaszt bár fel kellett, hogy tegyen, de nem kapott szívinfarktust ezen a nehéz hajnalon. Nem szeretnénk soha többet átélni ezt. De ha pályamódosításon gondolkodna egyszer bármelyikük is, ne tegye: így vagyunk biztonságban” – zárta hálával teli sorait a levélíró

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala