Gyerek

Meglepetés: nagyzenekar játszotta el a tízéves kislány szerzeményét

Valószínűleg az édesanya sem számított arra, hogy ennyi csodás feldolgozás születik lánya szerzeményéből.
2023. Február 23.
(Kép forrása: @meems1980/TikTok)

A TikTok-on @meems1980 néven regisztrált édesanya készített egy videót, amiben felmutatott egy kottát, a tízéves lánya szerzeményét, és megkérdezte, hogy valaki le tudná-e játszani a dalt, számolt be róla a Motherly. A kérését nagyon sokan fogadták, akik eljátszották a művet zongorán, gitáron, és számos más hangszeren is.

A sok csodálatos feldolgozás mellett pedig egy egészen hihetetlen változat is készült: az amerikai National Association for Music Education (Országos Zeneoktatási Szövetség) is megosztott egy felvételt arról, ahogy a zenekar előadja a szerzeményt. „Köszönjük, hogy megosztottad velünk a zenéjét! Reméljük, hogy a feldolgozásunk és előadásunk tetszeni fog” – írták a videóhoz, aminek az elején @meems1980 eredeti felvétele is látható.

@poshprofessor @meems1980 we decided to orchestrate your duaghter's beautiful melody and read it at the NAfME (National Association for Music Education) Northwest Division Conference in Bellevue, WA. Thank you for sharing her music with us! We hope you like our arrangement and performance. #nafme2023 #pnw #music #musiceducators #musiceducation ♬ original sound - Christopher T. F. Ha

„A NAfME Northwest Conference összes vonós tanára nevében mondom: folytassa a zenélést!” – írta Meems-nek kommentben a zenekari dalért felelős professzor.

Sokan alig hitték el ezt a fantasztikus történetet, és le voltak nyűgözve a lány tehetségétől.

„Elszállt a stressz a testemből! Már régóta nem volt olyan klasszikus darab, amin sírtam volna. Köszönöm!” – írta egy kommentelő.

„Ez az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha láttam az interneten” – írta egy másik hozzászóló.

Meems és kislánya készítettek egy közös köszönővideót, és egy olyan felvételt is megosztott, amiben az előadók videói is szerepelnek, és kifejezte a háláját mindenkinek, aki előadta lánya zenéjét.