Gyerek

Megmozdult a gyerekvédelem a kisfiú miatt, akivel 6 évesen maratont futtattak

A bejelentés szerint a kisfiú a maraton második felét végigsírta, a szülők szerint noszogatni sem kellett.
2022. Május 29.

Vizsgálatot kezdett az Amerikai Gyermekvédelmi Szolgálat Kami és Ben Crawfordnál, a szülők ugyanis lefuttatták hatéves kisfiúkkal a Cincinnati Maratont. Szemtanúk szerint a kis Rainer a több mint 42 kilométeres táv második felét végigküszködte, sírt és erőlködött –írja a Today.com. A szülők viszont azt mondják, ők rendszeresen érdeklődtek Rainernél, hogy megálljanak-e, de a fiú mindig folytatni akarta.  

A pár az Instagram-oldalára is tett ki képet a futásról, melyet a kommentelők egy része egyszerűen gyerekkínzásnak minősített. Több élsportoló is elítélte a szülők viselkedését. A kétszeres olimpikon és hosszútávfutó Kara Goucher egy bejegyzésbe azt írta, egy hatéves gyerek nem képes felfogni, hogy fizikailag mivel jár egy maraton lefutása, és nem érti azt sem, hogy abba lehet, és adott esetben abba is kell hagyni a futást.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonKami and Ben Crawford (@fightfortogether) által megosztott bejegyzés

Steve Magness erőnléti edző is úgy gondolja, hogy egy gyereknek nem szabad nyolc órát futnia és a szülőknek nem a saját álmaikat kell megvalósítaniuk a gyerekeken keresztül.  

Kami és Bruce mindezek ellenére állítja, nem a futás, hanem az őket emiatt ért támadások készítik ki a kisfiukat.

A legtöbb gyerekre és kamaszra jó hatással van, ha a finomabb mozgásformák helyett inkább intenzív sportra váltanak. De nincs szükség órákig tartó kemény edzésre, már napi tíz perc intenzív testmozgás is komoly pozitív változásokat hozhat a gyerekek és kamaszok számára – derült ki egy kutatásból.