Gyerek

Megvan az első hivatalos gyermek áldozata a légszennyezésnek

Bírósági ítélet mondhatja ki, hogy egy 9 éves kislány halálához a légszennyezés vezetett, ezzel ő lenne az első brit személy, akinél a szmogot nevezik meg a halál okaként.
2019. Május 07.
Hivatalosan a légszennyezésbe halhatott bele egy kislány

A 9 éves londoni Ella Kissi-Debrah halálához ügyvédei szerint nagyon valószínű, hogy légszennyezettség nélkül nem halt volna meg súlyos asztma miatt, ami három éven át kínozta. A jogi csapat szerint ezzel bebizonyosodna, hogy a brit kormány megbukott az emberi jogokról szóló európai egyezményben vállalt kötelezettségei betartásában.

Ella Kissi-Debrah 2013-ban hunyt el, és halála okaként a súlyos asztmát jelölték meg, amely a légzőrendszere leállásához vezetett. Az ügyvédek viszont azt állítják, hogy a kislány által belélegzett levegő szennyezettsége okozta a halálát.

Magyarország egyébként az OECD statisztikája szerint második helyen áll a légszennyezés által okozott halálozás ranglistáján oly módon, hogy a magyarok kimagasló arányban halnak meg szívbetegségben, agyvérzésben, tüdőrákban és hörghurutban, és ezeknek a szennyezett levegő az okozója – írja az Index.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Index.hu