Gyerek

Mennyibe kerül az iskolakezdés? Húszezer forint alatt aligha jövünk ki

Egy friss felmérés szerint a szükséges felszerelésekre 10-15 ezer forintot, iskolatáskára további 15 ezer forintot költenek a magyar családok. A hvg.hu szerint húszezer forint alatt csak úgy jöhetünk ki, ha mindenből a legrosszabbat vesszük meg.
2021. Augusztus 17.
Mennyibe kerül az iskolakezdés? Húszezer forint alatt aligha jövünk ki (fotó: Getty Images)

A Regio Játék friss felmérése alapján a magyar családok 25-30 ezer forintot költenek iskolakezdéskor az alapvető felszerelésekre és az iskolatáskára. A vállalat a tavalyi évhez képest online 10 százalék, a boltokban pedig 5 százalék kosárérték-növekedésre számít.

A legnagyobb tétel az iskolatáska, tízből 8 gyerek kap újat nyár végén. A felmérés szerint alapvető tanszerekre a megkérdezettek egyharmada 10-15 ezer forintot, egynegyede 15-20 ezer forintot, egyhatoda pedig 20 ezer forintnál is többet költ.

A Regio felmérésre azt mutatja, hogy a szülők nagy gondot fordítanak a lehető legjobb iskolatáska beszerzésére, kímélve a gyerek gerincét.

Az alapvető tanszereken és az iskolatáskán túl, még pluszköltések is felmerülhetnek, úgy mint a testnevelés-felszerelés, tisztálkodási és takarítószerek, rajzfelszerelés, tanulást segítő eszközök.

A hvg.hu le is tesztelte, hogy a különböző üzleteknél mennyibe kerül a tanszer beszerzése, e szerint 11 810 forint volt a legkevesebb amit fizettek füzetekért, olcsó hátizsákért, tolltartóért. “Mindenből a legolcsóbbat néztük, hogy lássuk, mennyi az a minimum összeg, amit muszáj rászánni az iskolakezdésre. Viszont itt azt is meg kell jegyezni, hogy a választott füzetek bár olcsók, a személyes tapasztalatok szerint pár hét alatt szétesnek a rossz minőség miatt, és a lapjaik száma közel sem elegendő a teljes tanévre” – írja a lap, hozzátéve, hogy a középkategóriás dolgok általában jól viselik a gyűrődést.

Forrás: hvg.hu